Zidurile Cetăţii Tomis, descoperite în foaierul Teatrului de Stat Constanţa VIDEO

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu descoperirea făcută în foaierul Teatrului de Stat Constanţa.

 

„Odată cu lucrările pe care le efectuăm la Teatrul de Stat – Fantasio în vederea eficientizării energetice şi consolidării clădirii ce a fost construită la începutul secolului trecut, specialiştii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, sub coordonarea domnului Constantin Băjenaru, au scos la iveală continuarea zidului de incintă al anticului Tomis în foaierul teatrului”, spune primarul.

 

Peste 4,8 milioane de lei sunt alocaţi lucrărilor de reabilitare a Teatrului de Stat Constanţa, iar termenul de finalizare a proiectului este de 31 de luni. Lucrările au început în toamna anului trecut.

 

„Este un moment de o frumuseţe şi o însemnătate aparte, ce ne va permite să punem în valoare, chiar în clădirea teatrului, bogata noastră moştenire istorică în armonie cu prezentul cultural al Constanţei. Aştept cu nerăbdare rezultatul final al reabilitării clădirii şi noua înfăţişare a acesteia”, conchide Vergil Chiţac.

 

 


 

Vă recomandăm şi: 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SURSA