Veste bună de Crăciun. Un pas important a fost realizat pentru o circulație civilizată pe DN1

224 citiri

Consiliul Județean Prahova a lansat licitația pentru construirea Centurii Comarnic.

Porțiunea de drum va avea 6 kilometri, o singură bandă pe sens, iar costurile pentru construcție se ridică la aproape 250 de milioane de lei. Durata contractului este de 24 de luni, potrivit observatorulph.ro.

Consiliul Județean Prahova a lansat procedura de licitație pentru proiectarea și execuția acestui tronson de drum.

Reprezentanții Consiliului Județean Prahova au semnat, miercuri, 7 decembrie, acordul de parteneriat cu CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) prin care administrația județeană va construi șoselele ocolitoare ale orașelor Comarnic, Azuga și Bușteni.

În baza acordului de parteneriat semnat cu CNAIR, Consiliul Județean Prahova va scoate la licitație, în zilele următoare, cele două obiective de investiții. Centura Comarnicului va avea 5,860 km și va fi finalizată în doi ani de la semnarea contractului de proiectare și execuție. Drumul de acces rutier complementar necesar descongestionării circulației din zonele centrale ale orașelor Bușteni și Azuga va avea 9,434 Km și va fi finalizat în trei ani.

Conform observatorulph.ro, lucrările presupun construcția părții carosabile, a unui semitunel, a unor poduri, podețe, pasaje subterane și supraterane, intersecții simple cu străzile locale și giratorii la intersecția cu DN1, lucrări de apărări de maluri, terasamente și de consolidare versanți.

Finanțarea celor două obiective de investiții este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, din fonduri europene – prin Programul Operațional de Transport 2021-2027, iar valoarea estimată a acestor lucrări este de 341 milioane lei pentru Acces rutier cu descărcare A3 – Comarnic, respectiv de aproape 838 milioane lei pentru Acces rutier complementar cu descărcare A3 Azuga-Bușteni

SURSA