Unul dintre suspecții arestați pentru tentativa de asasinat a propagandistelor lui Putin a apărut în instanță cu urme de tortură FOTO

235 citiri

Mihail Balașov, în vârstă de 18 ani FOTO Twitter

Tribunalul Basmanny din Moscova a luat decizia de a aresta șapte membri ai „organizațiilor naționaliste” sub suspiciunea de tentativă de asasinare a propagandistei Margarita Simonian și a prezentatoarei TV Xenia Sobceak.

Deținuții au pretins că au fost torturați în timpul interogatoriului, scrie „The Insider”.

Potrivit informațiilor, șapte persoane implicate în dosarul pregătirii tentativelor asupra Margaritei Simonian și Xenia Sobciak au fost acuzate de huliganism.

Potrivit informațiilor publicate de Mediazon cu referire la serviciul de presă al instanței, dintre cele șapte persoane arestate, patru sunt minori, născuți în anii 2005 și 2006. Un altul era minor la momentul presupusei infracțiuni. Ceilalți doi deținuți sunt Mihail Balașov, în vârstă de 18 ani, și Igor Saveliev, în vârstă de 22 de ani.

Potrivit informațiilor prezentate de „The Insider”, membrii asociației neo-naziste NS/WP, care au fost reținuți sub acuzația de pregătire a unei tentative de asasinat asupra celor două propagandiste, ar fi fost torturați pentru a obține o mărturie despre planificarea actelor teroriste și legăturile lor cu Ucraina.

„Au fost torturați cu curent electric, sugrumați, unuia (se presupune) că i s-a rupt brațul”, a spus interlocutorul.

El a dat numele celor doi deținuți: Igor Saveliev și Serghei Korolenkov.

Videoclipul interogatoriului altuia dintre deținuți a fost publicat de „Komsomolskaya Pravda”. Tânărul, care s-a prezentat drept Mihail Balașov, a anunțat crearea unui „grup neo-nazist” și a primit ordin de ucidere a lui Xeniei Sobceak și Margarita Simonian de la serviciile speciale ucrainene.

Declarația FSB indică faptul că deținuții sunt membri ai grupului „Paragraf-88”. Cu toate acestea, conform relatării The Insider, această organizație nu mai există de mult și s-a dizolvat.

Sursa a numit acuzaţia de pregătire a unei tentative de asasinat „o minciună a cekiştilor”.

Mihail Balașov, în vârstă de 18 ani, a fost prezentat la rosTV, cu vânătăi și tăieturi clar vizibile pe față, urme pe gât, o mână umflată.

SURSA