Un tren de pe ruta Galaţi – Bucureşti Nord a staţionat cinci ore într-o haltă din judeţul Buzău VIDEO

 

La miezul nopţii, trenul era încă în staţionare, iar pasagerii abia îşi mai puteau stăpâni furia acumulată. 

 

Au aflat de la conductor că linia CFR fusese blocată de un alt tren, un marfar a cărui locomotivă se defectase din cauza gheţii de pe firele electrice.

 

La plecarea din Galaţi, la ora 17.50, nimeni nu bănuia că trenul Interregio 1576 urma să devină o cursă a groazei. Călătorii au sesizat o primă întârziere, de 20 de minute, la sosirea în staţia CFR Făurei. 

 

Deşi mai avea de parcurs fără oprire încă 20 de kilometri până în Buzău, garnitura s-a oprit în halta Cilibia, unde avea să staţioneze până după miezul nopţii.

 

Supăraţi că întârzie exagerat de mult în staţie, pasagerii i-au cerut explicaţii conductorului. Au aflat că un marfar bloca singura linie funcţională de pe un tronson de cale ferată intrat în reabilitare şi că se aşteaptă înlocuirea locomotivei. 

 

Pasagerii cu greu şi-au putut stăpâni furia faţă de angajaţii CFR. Unii dintre ei au ratat legăturile din Gara de Nord către alte rute iar alţii au fost la un pas să piardă avionul pentru străinătate. 

 

După mai bine de cinci ore de staţionare, trenul de pe ruta Galaţi – Bucureşti Nord s-a pus în mişcare şi a ajuns în Gara Buzău în jurul orei 1 noaptea. 

 

Luni dimineaţă, un tren tot de pe această rută a staţionat trei ore în mijlocul câmpului, la CA Rosetti. În acest caz, s-a defectat locomotiva garniturii, iar călătorii au stat în frig pe toată durata staţionării. 

 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SURSA