”Un posibil atac fără precedent la imaginea României”

169 citiri

Liderul AUR cere clarificări din partea Ministerului de Externe

Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor a solicitat public ministrului Afacerilor Externe să explice informaţiile apărute în presa israeliană în legătură cu refuzul său de a participa la o întâlnire cu omologul de la Tel Aviv.

”Potrivit unui articol apărut în ediţia de marţi, 19 septembrie a ziarului Haaretz, Luminiţa Odobescu ar fi anulat o întâlnire programată cu şeful diplomaţiei israeliene, Eli Cohen pe motiv că acesta ar fi încurajat contactul ambasadorului israelian la Bucureşti cu liderul partidului AUR, George Simion. În opinia jurnalistului Haaretz, gestul lui Cohen ar fi stârnit indignarea ministrului roman, care ar fi considerat că un dialog cu Alianţa pentru Unirea Românilor este inacceptabil pentru partea israeliană”, transmite AUR.

AUR precizează că ”George Simion a cerut ministrului roman al Afacerilor Externe să precizeze informaţiile prezentate în presa israeliană sunt adevărate sau false, iar în cazul în care ele nu corespund adevărului, ministerul de la Bucureşti să solicite oficial dezminţirea ştirii”.

”Un astfel de incident, odată confirmat, reprezintă o gravă şi nepermisă implicare a şefului diplomaţiei române în jocurile politice din ambele ţări şi un atac fără precedent la imaginea şi interesele României”, spune formaţiunea.

Eveniment Quarterly Report

SURSA