UE condamnă cu fermitate interdicţia impusă de talibani femeilor de a lucra în ONG-uri locale şi străine în Afganistan

189 citiri

Uniunea Europeană a condamnat sâmbătă, 24 decembrie, interdicţia impusă de talibani femeilor de a lucra în ONG-uri locale şi străine în Afganistan.

”Uniunea Europeană condamnă cu fermitate recenta decizie a talibanilor de a interzice femeilor să lucreze în ONG-uri naţionale şi internaţionale”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell. ”Suntem în curs de evaluare a situaţiei şi a impactului pe care îl va avea asupra asistenţei noastre la faţa locului”.

Ministerul afgan al Economiei a ordonat sâmbătă, printr-o scrisoare, tuturor organizaţiilor neguvernamentale (ONG) naţionale şi internaţionale să suspende locurile de muncă ale angajatelor lor până la noi ordine.

Motivul invocat este nerespectarea de către angajate a regulilor guvernului taliban cu privire la hijab, acoperământul de cap pe care femeile trebuie să îl poarte în public.

În cazul în care vreun ONG nu respectă acest ordin, licenţa îi va fi retrasă, se arată în scrisoarea semnată de ministrul Deen Mohammad Hanif.

SURSA