Tatăl tânărului de 19 ani care a lovit șase copii: „A fugit cu mașina să își aducă acasă fratele mai mic”

Tatăl șoferului de 19 ani, care a urcat băut și fără permis la volan și a produs un accident extrem de grav, își apără fiul spunând că în mașină se afla și fratele său mai mic, pe care a vrut să îl protejeze.

Accident în Petroșani. Foto: hd365.ro / Observatorul Național.

Tatăl lui Claudiu Nițariu, tânărul în vârstă de 19 ani care s-a urcat băut la volan și a produs un accident mortal pe centura Petroșaniului, a explicat de ce fiul său a fugit de la locul accidentului, după ce a lovit șase copii cu mașina.

Copil de nouă ani în mașina șoferului teribilist

Potrivit bărbatului, în mașină se mai afla și fratele lui Claudiu Nițariu, în vârstă de nouă ani. „Copilul mai mic ne-a spus că un prieten al lui Claudiu i-a spus să meargă până în Petroșani pentru că are o treabă, să facă o cursă până în Petroșani”, a relatat tatăl lui Claudiu Nițariu, potrivit Kanal D.

În Petroșani, tânărul ar fi consumat băuturi alcoolice într-un bar, iar la întoarcere a produs tragedia.

„Ar fi jucat biliard pe undeva și că ar fi consumat o bere sau două, nu știu exact. Și înainte de accident, spune cel mic, prietenul lui îl îndemna să meargă mai tare. Eu spun ce a spus copilul, că nu am de unde să știu, nu am fost acolo. La un moment dat, la 100 sau 200 de metri, a oprit mașina pentru că prietenul lui a fugit din mașină”, a relatat tatăl lui Claudiu Nițariu. potrivit Kanal D.

Bărbatul crede că, imediat după producerea accidentului, Claudiu Nițariu a vrut să își aducă fratele mai mic acasă. El a mai adăugat că nu și-ar fi lăsat fiul să plece la drum cu mașina, nici băut, nici împreună cu fratele mai mic.

„Așa s-a întâmplat fără voia noastră, fără știrea noastră”, a adăugat tatăl tânărului de 19 ani.

Accident în Petroșani, soldat cu șase victime

Accidentul rutier grav a avut loc, miercuri seara, 21 decembrie, în jurul orei 22, pe o trecere de pietoni din Petroșani. Șase copii, cu vârste între 11 și 14 ani, au fost loviți de mașina condusă de Claudiu Nițariu, care apoi a părăsit locul accidentului.

Victimele au primit primul ajutor și au fost transportate la spital, trei dintre ele având răni grave. Unul dintre copii, în stare gravă, a decedat la spital.

Șoferul a fost găsit în scurt timp, de polițiști.

„În urma declanșării activităţilor specifice, a fost identificat în localitatea Aninoasa, pe strada Căzănești, un tânăr de 19 ani, din Aninoasa, care nu posedă permis de conducere, bănuit de comiterea evenimentului rutier”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Șoferul fără permis auto se urcase băut la volan. „Conducătorul auto a prezentat o concentrație la etilotest de 0,81 mg/l, alcool pur în aerul expirat”, a informat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Arestat pentru ucidere din culpă

Tânărul de 19 ani care a condus băut și fără a avea perims auto, și a provocat un accident mortal, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

„Claudiu Nițariu, cetățean român, fără antecedente penale, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, ucidere din culpă, toate cu aplicarea articolului 38 aliniatele 1, 2 din Codul Penal”, arată decizia Judecătoriei Petroșani.

Magistrații au respins solicitarea avocatului acestuia ca tânărul să fie trimis în arest la domiciliu. Soluția instanței poate fi contestată la Tribunalul Hunedoara.

Autoritățile din județul Hunedoara au anunțat că vor lua măsuri preventive ca astfel de tragedii să poată fi evitate. Una din ele a fost montarea unor limitatoare de viteză în zona trecerii de pietoni unde a avut loc accidentul mortal.

SURSA