Sorana Cîrstea, de neoprit: Revenirea explozivă de la Istanbul o duce în sferturi. Posibil meci cu o româncă, în semifinale

Oraşul Istanbul se află, cu siguranţă, în topul preferinţelor Soranei Cîrstea! Pentru că aici, în 2021, românca a pus capăt unei aşteptări de 13 ani pentru un nou titlu WTA, după cel cucerit la Taşkent 2008. Iar în acest an, din postura de deţinătoarea trofeului, Cîrstea merge ceas, la Istanbul. 

 

După o victorie în minimum seturi, în runda inaugurală, cu Rakhimova (95 WTA), astăzi, în turul II, românca s-a descurcat foarte bine în compania unei adversare mai puternice: 3-6, 6-1, 7-5 cu Arantxa Rus (Olanda, 31 de ani, 74 WTA). În decisiv, partida a avut un grad ridicat de dramatism! Pentru că, la 5-4 pentru Rus, „Sori“ a salvat două mingi de meci pe serviciul propriu! Şi a egalat: 5-5! Apoi, în ultimele două game-uri, Cîrstea a făcut o demonstraţie de forţă: a cedat un singur punct, a făcut break şi apoi a închis meciul pe serviciul propriu, cu un game alb!

 

În sferturi, Cîrstea se va duela cu Julia Grabher (Austria, 25 de ani, 194 WTA). Aceasta a pornit din calificări, iar pe tabloul principal a obţinut două victorii, în minimum de seturi, cu Ozgen (320 WTA) şi cu Teichmann (37 WTA). Învingătoarea meciului Cîrstea – Grabher se va duela, în semifinale, cu una dintre Bondar (72 WTA), Kudermetova (29 WTA) sau Ana Bogdan (90 WTA). Ultimele două se vor înfrunta, joi, în meci direct, în turul II.

28

e locul pe care îl ocupă Sorana Cîrstea în clasamentul live, actualizat în timp real, după calificarea în sferturile de la Istanbul Cup, cu 1.620 de puncte.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SURSA