Sistemul bancar românesc, sub control. Cum arată situaţia din acest sector în Ucraina, în urma crizei provocate de atacul Rusiei

Potrivit sursei citate, sistemul bancar românesc are un nivel ridicat de lichiditate şi solvabilitate.

 

Rata de solvabilitate – unul dintre cei mai importanţi indicatori urmăriţi de BNR, care arată cât de bine capitalizată este o instituţie de credit – a ajuns în decembrie 2021 până la 22,26%, menţionează ZF.  Nivelul solvabilităţii este în continuare mult peste minimul impus de 10%, ceea ce arată că băncile au teoretic suficient spaţiu pentru continuarea creditării economiei.

 

Şi Ucraina a dat asigurări, joi, că sistemul bancar funcţionează normal, în pofida crizei provocate de atacul Rusiei, relatează agenţia EFE.

 

„Banca Naţională operează normal, sistemul bancar operează normal”, a spus şeful Băncii Naţionale a Ucrainei, Kiril Shevchenko, citat de agenţia Interfax Ucraina.

 

Totodată, oficialul a adăugat că se restricţionează retragerea de valută de către persoane fizice, excepţie făcând companiile care respectă planurile de mobilizare ale Guvernului.

 

Tranzacţiile guvernamentale se realizează fără nicio excepţie.

 

În schimb, Comisia Naţională a Pieţei de Valori ucraineană a decis să suspende temporar, începând cu ora 11:00 (9:00 GMT), tranzacţionarea tuturor valorilor mobiliare. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SURSA