S-a deschis cea mai lungă pârtie de schi artificială din România. Cum arată și ce părere au primii schiori care au testat-o

Cea mai lungă pârtie de schi artificială din România a fost deschisă sâmbătă, 28 octombrie, în localitate Arcani, din județul Gorj.

S-a deschis pârtia artificială de la Arcani Foto: Sabin Cornoiu/Facebook

Pârtia are o lungime de 350 de metri și va putea fi folosită indiferent de anotimp. Investiția aparține unei firme din județul Gorj. Primii practicanți ai schiului au testat pârtia și prima lor impresie este foarte bună. Printre ei se numără și Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România.

Pârtia de schia are și o instalație de nocturnă Foto: Sabin Cornoiu

Pârtia de schia are și o instalație de nocturnă Foto: Sabin Cornoiu

„Prima impresie, foarte bună! Primul serviciu de asigurare a asistenței Salvamont pe o pârtie artificială și testarea noilor schiuri Salvamont România concepute special pentru noi de către producătorul Blossom Ski din Italia. Prima pârtie artificială din țară de schi si snowboard, 350 metri lungime, 25 de metri lățime, trei piste de tubing, nocturnă, școală de schi, centru de închirieri, apreski, peisaj de vis și, nu în ultimul rând, Salvamont. Felicitări investitorilor pentru inițiativă!“, a transmis șeful Salvamont.

Pârtie de tubing de 200 de metri

Pentru schi, pârtia are două benzi, dintre care una are o înclinație de 24 de grade.

Pârtia artificială de schi are 350 de metri Foto: Aprilia Park

Pârtia artificială de schi are 350 de metri Foto: Aprilia Park

Cei care sunt pasionați de tubing au la dispoziție cea cea mai lungă pârtie din ţară cu trei piste în lungime de 200 de metri.

Toată investiția se ridică la peste două milioane de euro și a fost realizată din fonduri private, plus un împrumut din bancă.

„Am hotărât să facem ceva, încât avem o parte din angajații companiei care sunt din această zonă şi să avem tot timpul anului activitate”, a mai spus Gabriel Ardereanu, investitor.

Se folosește același echipament ca pe o pârtie cu zăpadă

Pentru a schia pe pârtia artificială se folosește același echipament ca pe o pârtie cu zăpadă.

„Este același echipament care se folosește și pe pârtiile de schi propriu-zise. Schiurile nu necesită o modificare. Suprafața este sintetică care imită peste 90% din coeficientul de frecare al zăpezii. Se pune acest covor peste iarbă și se alunecă pe acesta. Nu contează dacă afară sunt 40 de grade Celsius sau minus 40 de grade Celsius. Se schiază la fel. Este ca o pârtie normală. Se folosește o soluție de alunecare a schiurilor“, a precizat antreprenorul.

SURSA