Rușii acuză Ucraina că le-ar fi atacat un sat aflat la graniță

102 citiri

Un oficial rus pretinde că armata lui Zelenski ar fi atacat un sat aflat în apropiere de graniță, pe teritoriul Rusiei, rănind un localnic.

Afirmația îî aparține guvernatorului regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, și a fost făcută pe Telegram marți, 19 aprilie, potrivit Reuters.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Guvernatorul Viaceslav Gladkov nu a precizat dacă satul Golovcino a fost atacat cu artileria, cu mortiere, rachete sau dacă a fost un atac aerian, scrie Digi24.

Nu este prima acuzație de acest fel. În cele șase săptămâni de război, Rusia a acuzat Ucraina că a atacat cu elicopterele un depozit de combustibil în Belgorod, un depozit de muniții, dar și mai multe sate din apropierea graniței.

Fabrica Azovstal din Mariupol a fost bombardată de ruși

Armata rusă a bombardat luni, 18 aprilie, fabrica Azovstal din orașul-port Mariupol.

În uriaşa uzină siderurgică, care dispune de facilităţi subterane, s-ar fi ascuns câteva mii de apărători ucraineni ai oraşului.

Presa din Ucraina a scris anterior despre atacul pregătit de ruși asupra fabricii Azovstal. Potrivit jurnaliștilor, armata lui Putin intenționa să bombardeze întreprinderea cu bombe aeriene FAB 1000 și FAB 3000.

SURSA