„Câteva recomandări pentru creier (şi întregul organism): Trezirea să fie cât mai de dimineaţă. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă şi să planificăm ce facem mâine.
Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată. Micul dejun. Fără grabă, fără ştiri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.
La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe şi legume proaspete, dar nu din cele importate, şi vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, seminţe, migdale, alune, piersici, peşte slab, sunt foarte multe.
Seara: o friptură şi un pahar de vin. Pledez pentru peşte. Alcoolul în exces afectează centrii nervoşi!”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea, într-o postare pe o reţea de socializare.
Neurochirurgul atrage atenţia şi asupra unui fenomen tot mai frecvent care apare în organism ca urmare a suprasolicitării.
Medicul nu recomandă băutul cafelei după ora 17.00.
”Nu recomand să bem cafea după ora 17.00, doar ca să rezistăm mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului. Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcţie de fiecare dintre noi şi micile lui momente de relaxare. Aşa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică”, a mai scris neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: