Realizatorul emisiunii conspiraționiste InfoWars, obligat de instanțele din SUA să plătească pentru știrile false

58 citiri

Un faimos conspiraționist din SUA – Alex Jones, realizatorul emisiunii InfoWars – a fost obligat să le plătească despăgubiri familiilor victimelor atacului armat de la școala Sandy Hook, după ce ani în șir acesta a susținut că tragedia a fost „o farsă” sau „o înșelătorie în masă”. Un judecător l-a găsit vinovat pentru defăimare, iar acum realizatorul va trebui să suporte consecințele.

Alex Jones a pierdut al patrulea proces pentru defăimare intentat împotriva sa de către familiile victimelor, după ce acesta nu a putut prezenta dovezi care să susțină afirmațiile sale false, anume că asaltul cu împușcături în masă din 2012 a fost o farsă, scrie The Independent.

Hotărârea înseamnă că toate cele patru familii a 10 victime ale Sandy Hook din Texas și Connecticut au câștigat procesele de defăimare împotriva lui Jones.

Un număr de 26 de persoane, dintre care 20 de elevi, au murit în urma asaltului de la școala primară din Newtown, Connecticut.

Ani de zile, Jones a susținut că împușcăturile în masă au fost o operațiune de tip „steag fals” concepută de guvern pentru a aduce legi mai stricte pentru controlul armelor.

Cum a făcut bani Alex Jones dintr-o tragedie

Jones a susținut în emisiunea de radio și pe pagina sa de internet că evenimentul a fost „complet fals și realizat cu actori”, „sintetic” și o „înșelătorie uriașă”, orchestrată de către oponenții celui de-al doilea amendament și mass-media mainstream.

Familiile victimelor Sandy Hook au fost supuse ani de zile hărțuirilor, atât online cât și personal, din cauza revendicărilor.

Rudele victimelor au susținut cu succes că Jones a câștigat bani din răspândirea teoriilor conspirației false prin canalul său InfoWars.

Jurații vor decide acum cât trebuie să plătească Jones familiilor pentru daune și cheltuieli de judecată.

SURSA