Radu Mihaiu anunţă proiectul „Căldură şi apă caldă pentru cetăţenii Sectorului 2“: Un pas mai aproape pentru termoficarea la nivel de cvartal

„Un pas mai aproape pentru termoficarea la nivel de cvartal în 6 puncte termice din Sectorul 2. Chiar dacă Primăria Sectorului 2 nu are atribuţii formale pe partea de termoficare, asta nu înseamnă că nu am încercat încă de la începutul mandatului să fac tot ce ţine de mine pentru a schimba situaţia la noi în Sector. Primul pas îl reprezintă proiectul Căldură şi apă caldă pentru cetăţenii sectorului 2, prin care vom asigura, pentru început, capacităţi modulare de producere a energiei termice (echipamente cu alimentare gaz metan) în punctele termice deficitare din Sector: Ramuri Tei, 1 Cheile Zănoagei, 2 Cheile Zănoagei, 3 Cheile Zănoagei, 4 Cheile Zănoagei şi Luncşoara”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook. 

Primarul a afirmat că Primăria Sectorului 2 va finanţa costurile cu închirierea şi instalarea echipamentelor necesare.

„Proiectul este derulat în parteneriat cu Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti, care va asigura achiziţia serviciilor de proiectare, închiriere a echipamentelor de producere a energiei termice şi lucrări de execuţie pentru montarea acestora în cele 6 punct termice, Primăria Sectorului 2 urmând să finanţeze costurile cu închirierea şi instalarea acestor echipamente.

Întreg procesul este unul transparent şi competitiv, în prezent Termoenergetica derulând o procedură de consultare a pieţei prin platforma electronică de achiziţii publice, în vederea identificării celor mai bune soluţii tehnice, la costuri optime. Operaţionalizarea echipamentelor care vor rezolva problema apei calde şi a căldurii pentru aproximativ 11.000 de cetăţeni este prevăzută a fi finalizată în luna septembrie, astfel încât ele să fie funcţionale la începutul sezonului rece. Proiectul este unul pilot şi vom continua extinderea lui pe baza rezultatelor obţinute în prima fază de implementare”, a adăugat Mihaiu.

De asemenea, potrivit lui, operaţionalizarea echipamentelor „care vor rezolva problema apei calde şi a căldurii pentru aproximativ 11.000 de cetăţeni este prevăzută a fi finalizată în luna septembrie, astfel încât ele să fie funcţionale la începutul sezonului rece.”

„Proiectul este unul pilot şi vom continua extinderea lui pe baza rezultatelor obţinute în prima fază de implementare”, a conchis Radu Mihaiu.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SURSA