Purtătorul de cuvânt al BOR, despre terorişti: „Posedaţi care îl invocă pe Dumnezeu, cea mai odioasă blasfemie!“

Teroriștii contrazic și distrug exploziv chiar miezul religiei de la care, maladiv, se revendică. Asocierea lui Dumnezeu cu crima constituie cea mai odioasă blasfemie, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române referitor la războiul din Israel.

Război în Israel FOTO Profimedia

Vasile Bănescu arată într-o postare pe pagina sa de socializare cum aceștia „Îl invocă pe Dumnezeu chiar în timp ce-i încalcă și-i îneacă în sânge poruncile iubirii Sale, transformându-L în hidoasa lor proiecție imaginară„.

„Nu reprezintă niciodată vreo religie”

Teroriștii nu reprezintă niciodată vreo religie, ci doar oribilul ei surogat, pervers elaborat de diavol. Posedați de întunericul urii față de alteritate și al crimei în masă justificate diabolic prin „apărarea” unei tradiții (mutilate prin ideologizare), a poporului (mințit și manipulat), a credinței (instrumentalizate politic).

Posedați care Îl invocă pe Dumnezeu chiar în timp ce-i încalcă și-i îneacă în sânge poruncile iubirii Sale, transformându-L în hidoasa lor proiecție imaginară.Asocierea lui Dumnezeu cu crima constituie cea mai odioasă blasfemie, cel mai cutremurător sacrilegiu, „acceptabile” exclusiv prin fanatizare, prin modificarea realității care înconjoară obiectul credinței, prin transformarea Acestuia într-un idol lipsit de viață și adversar al ei.

„Distrug exploziv, pentru ei înșiși, chiar miezul religiei de la care se revendică”

Teroriștii contrazic și distrug exploziv, pentru ei înșiși, chiar miezul religiei de la care, maladiv, se revendică.Este cazul tuturor celor ce îndemnă la război împotriva altora, nu a propriilor patimi, al celor care trimit oameni să omoare oameni, mințindu-i că așa se vor mântui. Oameni anihilați de ura cu care îi anihilează fizic pe ceilalți în numele Domnului luat în deșertul lipsit de orice sens.

Corpul politic al oricărei religii, deci inclusiv al creștinismului, este cel în care Religia însăși este trădată. Ea supraviețuiește mereu în afara lui, în sufletele și în comunitățile de credință curată care o absorb tăcut, ca un pământ însetat”.  

Înalt oficial Hamas: „Vom face față chiar și unui război lung. Am fost surprinși de această mare prăbușire“

  Până și Hamas a fost șocat de amploarea operațiunii „Furtuna Al-Aqsa”, pentru că se aștepta ca Israelul să prevină sau să limiteze atacul, a afirmat Ali Barakeh, un înalt oficial Hamas, aflat în exil la Beirut, într-un interviu acordat Associated Press.  

Barakeh a spus că Hamas este gata să ducă un război lung cu Israelul, spunând că are un arsenal impresionant de rachete.

Ne-am pregătit bine pentru acest război și pentru a face față tuturor scenariilor, chiar și scenariului unui război lung”, a adăugat el. „Vom opri viața în entitatea sionistă dacă agresiunea nu se oprește asupra Gazei”.

Chiar și așa. Barakeh a precizat că „am fost surprinși de această mare prăbușire”. „Plănuiam să luăm prizonieri pentru a-i da la schimb. Această armată(n.r:israeliană) este un tigru de hârtie.

SURSA