Președintele Germaniei, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”

Şeful statului român, Klaus Iohannis, a semnat decretul prin care omologul german, Frank-Walter Steinmeier, este decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„În semn de înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la promovarea democraţiei şi securităţii regionale, pentru dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre ţara noastră şi Republica Federală Germania, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan Excelenţei Sale domnului Frank-Walter Steinmeier, Preşedintele Republicii Federale Germania”, a informat Administrația Prezidențială.

De asemenea, sursa citată a mai transmis că „în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre ţara noastră şi Republica Federală Germania, Președintele României a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce doamnei Elke Büdenbender”.

„Totodată, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre ţara noastră şi Republica Federală Germania, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer Excelenţei Sale domnului Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, doamnei Dr. Anna Lührmann, membru al Bundestagului, ministru de stat pentru Europa şi Climă în Ministerul Afacerilor Externe, și domnului Wolfgang Silbermann, ambasador, directorul direcţiei pentru politică externă, Administrația prezidențială federală”, a mai informat Administrația Prezidențială.

De altfel, potrivit Addmministrației Prezidențiale, același ordin a fost conferit consulului Republicii Federale Germania la Sibiu și consulului Republicii Federale Germania la Timişoara. „În semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională avută la dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare româno-germane, pentru înțelegerea și interesul manifestate față de civilizația și cultura românească, Președintele României a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler doamnei Kerstin Ursula Jahn, consul al Republicii Federale Germania la Sibiu, și doamnei Regina Lochner, consul al Republicii Federale Germania la Timişoara”, a mai informat sursa citată. .

SURSA