Acasă Știri Plante de interior care nu iubesc lumina sub nicio formă. Temperaturile ideale la care pot crește frumos
Plante de interior care nu iubesc lumina sub nicio formă. Temperaturile ideale la care pot crește frumos

Plante de interior care nu iubesc lumina sub nicio formă. Temperaturile ideale la care pot crește frumos

de Administrator

Există plante de interior care se adaptează perfect unor case mai întunecate. Deși, în general, acestea iubesc locurile însorite, unele dintre el cresc frumos și în spații unde lumina pătrunde mai greu.

Feriga de cameră preferă locurile întunecate FOTO Adevărul

Aspidistra este una dintre plantele care preferă locurile întunecate. Are frunze lucioase, de o culoare verde intens, însă nu va rezista la temperaturi mai mari de 26 grade Celsius, scrie click.ro.

Și feriga de cameră face parte din categoria plantelor nepretențioase. La un singur lucru trebuie să fiți atenți: această plantă va începe să își piardă din frumusețe la temperaturi mai mari de 25 grade Celsius.

Citește articolul complet pe click.ro

Ce minuni fac iedera și „floarea vieții“, cum le îngrijești

Unele plante nu sunt doar de decor în casă, ci fac adevărate minuni pentru sănătate. Fără să știm, acestea purifică aerul, aduc beneficii suferinzilor de astm, iar altele chiar ajută la îndepărtarea mucegaiului din locuință. 

Conform studiilor realizate în decursul timpului, aproximativ 100 de substanţe chimice volatile sunt emanate, în medie, de materialele sintetice din locuinţă. Există anumite plante care purifică aerul în casă, aşa că atunci când doriţi să adăugaţi un ghiveci cu flori în „grădina“ interioară ţineţi cont şi de calităţile care ajută la „eliminarea“ toxinelor.

În anii ‘80, NASA (Agenţia Spaţială Americană) în colaborare cu Associated Landscape Contractors of America, a studiat mai multe plante pentru a vedea care au capacitatea de a purifica aerul din spaţiile închise. Bineînţeles, concluziile pot fi aplicate cu succes nu numai în interiorul navetelor spaţiale, ci şi în spaţiile închise de pe Pământ.

Iedera englezească oferă prospețime aerului și este benefică persoanelor cu astm sau diverse alergii. De asemenea, planta îndepărtează formaldehida, mucegaiul, dar și benzenul regăsit în detergenți, materiale sintetice și pesticide. Iedera a fost desemnată în 2010 planta medicinală a anului, relatează urban.ro

Denumita „floarea vieții”, crizantema, care are un parfum unic, este eficentă pentru îndepărtarea amoniacului, dar mai ales a benzenului. Acesta este considerat un agent cancerigen, prezent în mase plastice, țigări și substanțe chimice.

Gerbera sau margareta nobilă este indicată a fi plasată în dormitor deoarece purifică aerul și este de mare ajutor celor care suferă de tulburări ale somnului.

SURSA

Citește și ...

Lasă un comentariu