Peste 18% dintre maşinile second-hand verificate în 2021 au avut kilometrajul modificat. Ce marcă se află în colimatorul hoţilor de automobile

544 citiri

Piața auto se schimbă rapid în fiecare an, însă unele tendințe și escrocherii populare ale vânzătorilor de mașini rămân în continuare aceleași.

Statisticile daunelor sunt și mai impresionante. Toate rapoartele combinate însumează 3.282.580.416 euro în daune, potrivit raportului cu statistici anuale pentru comunitatea auto realizat de compania de date IT, carVertical.

1. Cea mai accidetată mașină de pe piață este BMW

Ceea ce este interesant este că nu toate mașinile intră în accidente la fel de mult ca altele. S-ar putea să nu fie surprinzător faptul că BMW-urile sunt în fruntea listelor de daune: 47,77% din toate BMW-urile de pe piață sunt avariate.

Pe de altă parte, doar 29,53% dintre Fiat-uri nu au reușit să evite un accident.

2. Frauda kilometrajului: 18,5% dintre mașinile verificate au kilometrajul modificat

Conform rapoartelor de istoric al mașinii generate de-a lungul anului, modificarea kilometrajului este printre cele mai frecvente moduri prin care cumpărătorii de mașini sunt înșelați.

18,5% din toate rapoartele din acest an au arătat semne de modificare a contorului de parcurs. În numere exacte, sunt 7.112.444.874 de kilometri derulați înapoi pentru toate vehiculele verificate.

3. Cea mai vânată de către hoţii de maşini: Skoda Octavia

În 2021, hoții au continuat să fure iar vânzătorii dubioși au continuat să vândă mașini puse la dispoziție de ei. Cel mai bun mod de a evita mașinile furate este să verifici istoricul mașinii.

Astfel că, anul trecut, carVertical a generat 672 de rapoarte pentru mașinile marcate ca „furate”. Aceste date au relevat că cel mai furat model de mașină a fost Skoda Octavia cu 38 de unități furate.

Conform rapoartelor, Octavia are șanse de 3,75 de ori mai mari să fie furată decât BMW-ul Seria 3 al vecinului tău. Aceasta înseamnă că proprietarii Skoda ar trebui să fie foarte atenți și să aibă grijă de mașinile lor.

4. Mașinile preferate în 2021: BMW, Volkswagen și Audi

Pe baza datelor din rapoarte, BMW, Volkswagen și Audi sunt cei mai populari producători de mașini. Combinate, ele reprezintă 13% din toate mașinile verificate pe platformă.

Mai exact, BMW Seria 3 este preferatul oamenilor și reprezintă aproximativ 5% din toate rapoartele de istoric auto carVertical. VW Passat și Audi A4 nu sunt deloc în urmă, în timp ce modelele altor producători își fac apariția în top 15.

Alte modele de mașini populare din această listă suntŞ BMW Seria 5, VW Golf, Audi A6, Skoda Octavia, Mercedes-Benz E-Class, Opel Astra, Mercedes-Benz C-Class, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Skoda Superb și BMW Seria 1.

5. Cele mai vechi modele de mașini verificate sunt marca BMW

Există mai multe BMW-uri vechi decât aproape orice altă mașină. 40,38% dintre BMW-urile verificate în 2021 au fost fabricate între 1990 și 2010.

Între timp, pentru VW și Audi, aceste cifre sunt de doar 14,56% și respectiv 19,97%.

Iar procentul de mașini mai vechi scade și mai mult pentru un producător precum Citroën – doar 10,92%.

Doar numărarea vehiculelor mai noi face ca BMW să arate mai rău. Aproximativ 52,06% dintre BMW-urile fabricate după 2010 sunt avariate, a mai arătat raportul.

SURSA