Pe agendă s-au aflat situaţia din Marea Neagră, provocările ţării noastre, integrarea în Schengen

130 citiri

Ciolacu, după întâlnirea cu președintele Consiliului European: Pe agendă s-au aflat situaţia din Marea Neagră, provocările ţării noastre, integrarea în Schengen

Premierul Marcel Ciolacu alături de preşedintele Consiliului European Charles Michel FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit vineri, 1 septembrie, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European Charles Michel în cadrul vizitei pe care şeful Executivului o efectuează în capitala Europei.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat situaţia din Marea Neagră, provocările cu care se confruntă România, integrarea în Schengen, Republica Moldova şi Ucraina, a precizat premierul.

”Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, mi-a reconfirmat, astăzi, susţinerea sa totală pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Domnia sa este unul dintre marii prieteni ai ţării noastre şi i-am mulţumit pentru suportul său constant, ferm şi plin de energie. Am căzut de acord că o decizie legitimă, în favoarea României, reprezintă cel mai bun antidot pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa euroscepticismul în zona de est a continentului”, a transmis premierul după întâlnire.

Şeful Executivului mai spune că ”preşedintele Charles Michel a mulţumit României şi pentru sprijinul puternic oferit de ţara noastră Ucrainei şi Republicii Moldova”.

”Este dovada că românii probează cu fapte ce înseamnă solidaritatea! De aceea, sper că şi Europa va proba, printr-o decizie în favoarea României pe tema Schengen, că solidaritatea europeană există şi în realitate, nu doar în declaraţiile oficiale!”, mai afirmă premierul pe Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu i-a vizitat, joi dimineaţă, pe cei doi pompieri răniţi în exploziile de la Crevedia şi aflaţi pentru tratament la Spitalului militar Regina Astrid din Bruxelles.

SURSA