Papa Francisc: Mă rog pentru Ucraina dragă, pentru oamenii săi, ca tensiunile să fie rezolvate prin dialog internaţional, şi nu cu arme

„Mă rog pentru Ucraina dragă, pentru toate bisericile şi comunităţile ei religioase şi pentru toţi oamenii săi, astfel încât tensiunile de acolo să fie rezolvate prin dialog internaţional şi nu cu arme. Mă doare foarte mult cea mai recentă statistică care spune că au fost fabricate mai multe arme în 2021 faţă de anul trecut. Armele nu sunt calea de urmat. Fie ca acest Crăciun să aducă pace în Ucraina. Şi mă rog, de asemenea, pentru victimele tornadelor care au lovit Kentucky şi alte părţi ale Statele Unite ale Americii.

 

Luni, 13 decembrie, va avea loc întrunirea Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene care va aborda, între altele, necesitatea de a reduce tensiunile ca urmare a mobilizării militare a Rusiei la frontiera cu Ucraina, cu posibilitatea impunerii de noi sancţiuni politice şi economice la adresa Rusiei dacă aceasta va folosi din nou forţa împotriva vecinului său.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SURSA