O sută de hectare de mirişte de porumb, pârjolite de foc în comuna Drăgoeşti

În data de 10 octombrie, salvatorii din cadrul Detaşamentului de pompieri Urziceni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de mirişte de porumb, produs pe raza comunei Drăgoeşti.

 

 Un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă s-a deplasat de urgenţă la locul solicitării. Salvatorii au fost sprijiniţi şi de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate. 

 

 A ars mirişte de porumb pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare. Cel mai probabil, spun reprezentanţii ISU, incendiul s-a produs în urma folosirii intenţionate a sursei de aprindere. 

 

În perioada 08.10.2021, ora 08.00 – 11.10.2021, ora 08.00, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării şi salvării persoanelor din medii ostile vieţii, precum şi pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 76 de evenimente: 42 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 19 misiuni de transport persoane confirmate cu COVID-19; 9 intervenţii în sprijinul echipajelor SAJ Ialomiţa, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate; un accident rutier:

 

Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SURSA