Motivul pentru care Vladimir Kliciko a părăsit Ucraina. Fratele său, primarul Kievului, a explicat totul

”Prieteni, este foarte important pentru noi să ne unim forţele. Trebuie să ne consolidăm poziţia şi acţiunile ţărilor care vin în sprijinul nostru. Vladimir a părăsit Ucraina pentru a lua parte la nişte întâlniri în Germania alături de o delegaţie ucraineană. Sunt planificate întâlniri cu oficialii germani pentru a beneficia de mai mult sprijin politic, economic, umanitar şi militar în Ucraina”, a transmis Vitali Kliciko, fost boxer ucrainean profesionist, pe pagina sa de Instagram.

 

Într-o apariţie publică recentă, Vladimir Kliciko a reacţionat dur după ce a fost întrebat despre dovezile privind crimele de război comise de armata rusă în Ucraina.

 

„Un jurnalist britanic m-a întrebat ieri despre dovezile că ruşii au comis crime de război în Ucraina. Uite răspunsul meu”, a scris Vladimir Kliciko pe Twitter, postând o înregistrare video cu momentul.

 

„Cât de multe dovezi privind crime de război vreţi să vedeţi când avem civili ucişi, peste 300 de copii răniţi şi ucişi, cât de multe vreţi să vedeţi şi să nu izolaţi Rusia fiindcă fiecare cent care ajunge în bugetul rus va fi folosit pentru arme care ucid astăzi, la propriu ucid astăzi, şi în săptămânile trecute, bărbaţii, femeile şi copiii noştri”, a răspuns acesta.

 

Atât el, cât şi fratele său, Vitali Kliciko, sunt unii dintre cei mai cunoscuţi sportivi din Ucraina şi unii dintre cei mai de succes campioni din istoria recentă a boxului. 

 

Vladimir Kliciko a anunţat că va lupta alături de fratele său Vitali, primarul capitalei ucrainene, după invazia lansată de preşedintele rus Vladimir Putin luna trecută. El este cu 5 ani mai mic decât fratele său.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SURSA