Misiunea AIEA va sosi pe 26 aprilie la centrala nucleară de la Cernobîl

O misiune de experţi în securitate nucleară de la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) va sosi marţi la Centrala Nucleară de la Cernobîl (ChNPP), a transmis luni AIEA.

„Directorul general al AIEA, Rafael Mariano Grossi, călătoreşte astăzi în Ucraina pentru a conduce prima misiune completă a experţilor AIEA care să asiste această ţară în gestionarea centralei de la Cernobîl. Echipa va ajunge marţi la centrala nucleară de la Cernobîl pentru a livra echipamente, a efectua măsurători radiologice şi a restabili sistemele de monitorizare radiaţiilor. „, au declarat reprezentanţii organizaţiei.

Pe 22 aprilie, serviciul de presă al AIEA a raportat că Grossi va conduce o misiune de experţi ai agenţiei care vor merge la centrala nucleară de la Cernobîl pentru a preveni ameninţarea unui incident nuclear din cauza conflictului din această ţară.

Grossi a vizitat Ucraina în perioada 29-31 martie pentru a demara noua misiune a agenţiei de a asigura securitatea instalaţiilor nucleare ucrainene. Nicio ameninţare cu răspândirea de radiaţii nu este în prezent înregistrată în Ucraina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SURSA