Ministrul Sănătăţii spune că există o legătură între scăderea ratei de vaccinare şi respingerea legii certificatului verde în Parlament

„Dacă ne uităm la succesiunea evenimentelor şi a zilelor, vedem că am avut o acoperire care nu a fost intenţionată, o coincidenţă de lucruri, şi care au pornit aşa – într-o zi de joi şi vineri guvernul a decis, prin hotărâre de guvern, introducerea pe anumite segmente a certificatului verde. Luni, de când a început implementarea acestei măsuri, fiind vorba de săptămâna trecută, a început dezbaterea pe proiectul legislativ. Aceste două lucruri s-au suprapus.

În ziua de vineri, când s-a luat măsura în guvern, a început să crească rata vaccinării. Şi am ajuns marţi şi miercuri la 111.000 vaccinaţi pe prima doză (în 24 de ore – n.red.). A fost o creştere continuă timp de şase zile.

După votul din Parlament de miercuri seara, am avut o descreştere destul de abruptă. Joi am avut 90.000, vineri 82.000 şi astăzi (marţi, 2 noiembrie – n.red.) suntem la 46 de mii.

Acestea sunt sunt faptele, poate exista o relaţionare între aceste două valuri de creştere şi descreştere”, a spus Cseke Attila, marţi seară, la Digi24. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SURSA