Mecanic de locomotivă prins drogat la serviciu. Ce consumase bărbatul depistat la Galați

109 citiri

Mecanicul consumase canabis, arată autoritățile FOTO Arhivă Ziare.com

Polițiștii din Galați au depistat un mecanic de locomotivă care consumase droguri și care își desfășurare activitatea pe două trenuri de călători.

„În cadrul acțiunii RAW (Rail Action Week), polițiștii SRPT Galați au efectuat verificări pe linia depistării personalului feroviar care desfășoară serviciul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. În acest context a fost identificat S.M.O., mecanic de locomotivă, care și-a desfășurat activitatea pe două trenuri de călători și care, în urma testării cu Drugtestul Drager, a ieșit pozitiv la substanța THC (cannabis)”, potrivit IPJ.

In acelasi context, au mai fost identificați alți 2 manevranți de cale, care au refuzat testarea pentru depistarea substanțelor psihoactive și, respectiv prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge, arată gds.ro.

Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de prezența la serviciu sub influența substanțelor psiohactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) și neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal.)

Eveniment Quarterly Report

SURSA