Mama şi bunica fetiţei omorâte pe o trecere de pietoni din Târgovişte, reţinute de
procurorii din Ploieşti. Sunt acuzate de ultraj

 Printre persoanele reţinute se află şi mama şi bunica copilului, potrivit unor surse judiciare.

Acestea sunt acuzate de ultraj în dosarul deschis de procurori după scandalul de stradă care a izbucnit la Târgovişte în ziua în care a fost înmormântată fetiţa. În timpul încăierării dintre rude şi forţele de ordine, mai mulţi poliţişti au fost răniţi, printre care şi şeful Poliţiei Târgovişte.

Forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi au lovit cu pumnii şi picioarele cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Mascaţii au intervenit şi ei, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen, fiind acum acuzaţi de către cetăţeni de purtare abuzivă.

Cercetările au fost preluate de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte de parchetul ierarhic superior tocmai pentru a dezamorsa tensiunile existente în Dâmboviţa între rudele victimei, şofer şi poliţişti.

Vineri, 5 august, a avut loc o nouă rundă de audieri maraton la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fiind aduşi la sediul parchetului zeci de persoane, suspecte în cauză. Unii dintre suspecţi ar fi fost prinşi la vamă, exact în momentul în care se pregăteau să fugă din ţară, potrivit unor surse apropiate de anchetă.

Accidentul mortal, soldat cu decesul fetiţei de 13 ani, s-a petrecut în data de 7 iulie 2022, pe strada Calea Bucureşti, din Târgovişte. La volanul autoturismului a fost un tânăr de 22 de ani. Impactul a fost devastator, copila fiind aruncată la zeci de metri distanţă de locul impactului.

Medicii sosiţi imediat la faţa locului au început manevrele de resuscitare şi au transportat-o pe fată la spital, dat victima nu a mai putut fi salvată. 

Pe 15 iulie, când a fost înmormântată fetiţa, s-a iscat un scandal monstru în care au fost implicate zeci de persoane. Oamenii au fost nemulţumiţi că autorităţile nu au permis cortegiului funerar să traverseze strada unde locuieşte şoferul.

Şoferul a fost plasat în arest la domiciliu printr-o decizie a judecătorilor dâmboviţeni. Alte trei persoane au fost reţinute după scandalu din ziua înmormântării, fiind acuzate de ultraj. În paralel are loc şi o anchetă care vizează şefii poliţiei din Târgovişte, la rândul lor cercetaţi pentru purtare abuzivă.


Vă recomandăm şi:

Şeful Poliţiei Târgovişte, şeful de la Ordine Publică şi alţi doi poliţişti, cercetaţi disciplinar în cazul scandalului de la înmormântare

Noi detalii în scandalul poliţiştilor din Târgovişte bătuţi la o înmormântare: şase oameni ai legii au ajuns la spital, trei agresori au fost arestaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SURSA