ISU a retras pompierii de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara: S-ar diminua considerabil capacitatea de intervenţie aferentă Detaşamentului 1

Iniţial, autospeciala cu spumă şi apă, cu trei pompieri militari, care a fost trimisă , joi, să vegheze la spitalul de la Pădurea Verde, a fost înlocuită cu o maşină mai mică de intervenţie de la ISU. În cele din urmă şi această maşină a fosr retrasă. 

Având în vedere că unitatea sanitară se află la o distanţă de 2 kilometri de cea mai apropiată subunitatea de pompieri, echipajele de pompieri pot asigura un timp de răspuns scăzut, au transmis cei de la ISU Timiş. 

 

,Prin dislocarea permanentă a unei autospeciale de stingere din dotarea unităţii noastre, s-ar diminua considerabil capacitatea de intervenţie aferentă raionului Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara, care include un număr de 17 UAT-uri şi o populaţie de 248.825 de locuitori. De asemenea, având în vedere faptul că în ultima perioadă numărul misiunilor Inspectoratului pentru Siutaţii de Urgenţă ,Banat al judeţului Timiş este într-o permanentă creştere, determinate în mod special şi de situaţia epidemiologică de la nivelul judeţului nostru, s-a dispus ca măsurile specifice de prevenire şi stingere a incendiilor la unitatea sanitară să se asigure din subunitate”, a transmis Elena Megherea, purtătorul de cuvânt a ISU Timiş.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SURSA