Israelul își cheamă acasă toți diplomații din Turcia după discursul amenințător susținut de președintele Erdogan

308 citiri

Israelul își cheamă acasă toți diplomații din Turcia după discursul amenințător susținut de președintele Erdogan

Steagul Israelului FOTO / pixabay

Israelul a decis să-și recheme acasă întreg personalul diplomatic din Turcia după discursul susținut de președintele turc Erdogan la un miting de susținere a Palestinei.

Ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, a dispus măsura rechemării.

Eli Cohen a mai spus că Israelul își va evalua relațiile cu Turcia: ”Având în vedere declarațiile grave venite din Turcia, am ordonat întoarcerea reprezentanților diplomatici acolo pentru a efectua o reevaluare a relațiilor dintre Israel și Turcia”, arată skynews.

Acest lucru vine după ce președintele Erdogan al Turciei a afirmat repetat că Israelul este un ocupant al Palestinei și că gruparea militantă Hamas nu este una teroristă. El a făcut aceste comentarii la un miting masiv pro-palestinian la Istanbul mai devreme astăzi.

”Israel, cum ai ajuns aici? Ești un invadator, ești o organizație. Națiunea turcă știe asta. Occidentul îți este dator, dar Turcia nu. Erdogan vorbește așa pentru că Turcia nu vă datorează nimic. Dar, din păcate, fiecare țară din Occident vă datorează. De aceea nu poate vorbi. Ei vin să te viziteze, îți cer literalmente iertare. Nu avem o astfel de problemă.

(…) Israelul comite crime de război de 22 de zile. Israel, te vom declara în fața lumii drept criminal de război. Ne pregătim pentru asta. Vom prezenta acest lucru lumii”, a afirmat președintele turc.

SURSA