Haos în transportul aerian din Marea Britanie de Sărbători: polițiștii de frontieră intră în grevă

Transportul aerian din Anglia va fi grav perturbat în perioada sărbătorilor de iarnă de către o grevă a agenţilor poliţiei britanice de frontieră de pe câteva mari aeroporturi, inclusiv Heathrow şi Gatwick din Londra.

Aeroportul Heathrow va fi afectat de grevă

Aeroportul Heathrow va fi afectat de grevă

Motivul grevei îl reprezintă o dispută salarială, a anunţat miercuri sindicatul PCS, potrivit Reuters şi AFP.

În jur de 2.000-3.000 de agenţi vor participa la grevă în zilele de 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30 şi 31 decembrie, potrivit secretarului general al sindicatului, Mark Serwotka. Acesta a explicat de ce greva va avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă: „Acei oameni vor pierde salariul pe perioada în care se vor afla în grevă, ei fac grevă ca ultim resort, iar treaba sindicatului este să facă astfel încât acţiunea pe care o convocăm să fie remarcată“.

Ce aeroporturi vor fi afectate de greve 

În grevă se va afla personalul sindical care lucrează la cabinele de control al paşapoartelor de pe aeroporturile Heathrow şi Gatwick, precum şi pe cele din Cardiff, Manchester, Birmingham, Glasgow, şi în portul Newhaven.

Potrivit sindicatului PCS, cei 100.000 de membri din multe servicii guvernamentale au votat o creştere cu 10% a salariilor, dar și cu privire la revendicări legate de pensii.

„Guvernul poate opri aceste greve mâine dacă pune bani pe masă“, a precizat Mark Serwotka.

Guvernul a anunțat că se va apela la armată în caz în caz de grevă a poliţiştilor de frontieră.

Și salariații din alte sectoare au anunțat că vor intra în grevă, în special cel din serviciul public de sănătate.

SURSA