Hamas încearcă să se infiltreze în Israel dinspre Liban: Cel puțin trei combatanți palestinieni uciși

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a revendicat duminică două infiltrări dinspre Liban în Israel, soldate cu moartea a trei dintre combatanţii săi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Hamas: antrenamente recruți în Gaza FOTO AFP

Hamas: antrenamente recruți în Gaza FOTO AFP

Un grup de combatanţi din Brigăzile Al-Qassam, aripa armată a Hamas, a „reuşit să treacă de gardul de frontieră şi să penetreze în Palestina ocupată”, unde a avut o confruntare cu „inamicul”, a anunțat Hamas într-un comunicat.

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a ucis mai mulţi „terorişti” în timp ce încercau să se infiltreze din Liban în Israel.

De la începutul războiului dintre Hamas și Israel, declanşat la 7 octombrie de un atac de o amploare fără precedent comis de mişcarea islamistă palestiniană asupra teritoriului statului evreu, frontiera israeliano-libaneză a devenit scena unor tiruri de rachete între mișcarea șiită Hezbollah, susţinută masiv de Iran şi aliată cu Hamas, şi armata israeliană.

De asemenea, au loc aproape zilnic încercări de infiltrare a unor membri ai Hamas în Israel, dinspre Liban.

Mişcarea Hamas a lansat la 7 octombrie un atac terorist brutal împotriva localităţilor din sudul Israelului, ceea ce a declanşat o ripostă dură din partea armatei israeliene asupra Fâşiei Gaza. Violenţele s-au soldat până acum cu moartea a peste 1.300 de israelieni, majoritatea civili, şi a aproximativ 2.300 de palestinieni, notează AFP.

SURSA