Fructul minune ce trebuie mâncat zilnic și care îmbunătățește sănătatea inimii

614 citiri

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Institutul de cercetare pentru securitate alimentară globală de la Universitatea Queen din Belfast, Irlanda a descoperit că un fruct minune are efecte benefice pentru inimă. Astfel, persoanele care au consumat o cană de afine zilnic și-au îmbunătățit semnificativ sănătatea inimii, pe parcursul a șase luni.

Noile cercetări arată că adăugarea de afine în dieta oamenilor aduce mari avantaje organismului, reducând nivelul de insulină și glucoză, după o masă copioasă, potrivit New Food Magazine.

Acest studiu a constat în consumul de afine zilnic la o masă bogată în calorii (969 kilocalorii, 64,5 grame grăsimi, 84 de grame carbohidrați). Rezultatul a fost unul extraordinar, observându-se scăderea colesterolului total și îmbunătățirea colesterolului bun (HDL-C) și a lipoproteinelor aferente acestuia, în 24 de ore după masă.

Alimentul minune cu multe beneficii: Te face fericit, îți crește imunitatea și concentrarea creierului

Aceste constatări sunt demne de remarcat, deoarece glucoza crescută după masă și toleranța redusă la aceasta sunt asociate cu un risc crescut de boli de inimă, care este cunoscut la persoanele cu sindrom metabolic.

”Acesta este primul studiu de acest gen realizat la o populație expusă riscului, adulți cu sindrom metabolic, o afecțiune care afectează aproape 40% dintre americani și unul din patru adulți din Marea Britanie”, a spus Aedin Cassidy, directorul Institutului de nutriție și medicină preventivă de la Universitatea Queen, Belfast, din Iralnda.

Descoperire extraordinară în Japonia: Metodă care încetinește semnificativ îmbătrânirea

Studiul a analizat efectele pe termen lung ale consumului de afine și a constatat că participanții cu sindrom metabolic care au consumat zilnic o cană de afine (26 de grame) au prezentat îmbunătățiri relevante în privința sănătății inimii pe parcursul a 6 luni.

SURSA