215 citiri

Sistemul modern de supraveghere optic-electronic Ironia/ FOTO: pravda.ua

Membri ai Forțelor de Operațiuni Speciale ale Ucrainei au distrus sistemul modern de supraveghere optic-electronic Ironia („Ironie”) rusesc, instalat de invadatori într-una dintre zonele operaționale.

Cu ajutorul acestui complex, rușii colectau informații despre acțiunile Forțelor de Apărare ucrainene și identificau echipamente și personal al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Unitatea SOF a Ucrainei a folosit o dronă de atac pentru a viza complexul rusesc și l-a distrus, privând rușii de o piesă importantă în războiul informatic.

Complexul Ironia include o cameră de imagine termică, un telemetru și o funcție de înregistrare video, permițând Rusiei să efectueze supraveghere non-stop.

https://www.youtube.com/watch?v=irgTcoWbGT0

Forțele antiaeriene ucrainene au efectuat opt ​​lovituri în zonele în care se concentrează personalul și echipamentele militare inamice, precum și două lovituri asupra complexelor de rachete antiaeriene, a anunțat statul Major al Forțelor Armate ucrainene pe pagina sa de Facebook.

În rezumatul Statului Major se mai precizează că soldații ucraineni au distrus 4 rachete de croazieră aeriene Kh-101/Kh-555, un elicopter de atac rusesc Mi-24, 23 de drone de atac „Shahed” și 9 UAV-uri de recunoaștere inamice în ultimele 24 de ore.

Unitățile de rachete și artilerie au lovit 4 puncte de control, 3 zone de concentrare a armelor și echipamentelor militare, 4 depozite de muniții, 11 mijloace de artilerie, o stație radar și 3 stații radio de război electronic ale ocupanților ruși.

SURSA