Femeie ajunsă la spital cu lama unui cuțit înfiptă în cap. Pedeapsa ușoară la care a fost condamnat autorul tentativei de omor

245 citiri

Un bărbat din Alba Iulia, care a vrut să își ucidă fosta soție, a fost condamnat definitiv, miercuri, 13 septembrie, la pedeapsa de 7 ani și 2 luni de închisoare pentru tentativă de omor și nerespectarea ordinului de protecție.

Femeia a scăpat greu din mâinile agresorului și a ajuns la spital cu un lama unui cuțit înfiptă în cap. Victima va primi de la fostul soț suma de 50.000 de euro daune morale. Femeia a avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale.

Bărbatul (Flaviu S.) este la închisoare din decembrie 2022, de la momentul atacului asupra fostei sale soții. Cei doi au fost căsătoriți timp de 12 ani, însă datorită unor neînțelegeri, survenite pe fondul jocurilor de noroc și certurilor intervenite din această cauză, în noiembrie 2021, s-a produs divorțul. Ulterior, pentru că o tot amenința, femeia a cerut în justiție un ordin de protecție, care a fost emis în 13 decembrie 2023 pentru o perioadă de trei luni.

În 23 decembrie 2022, după ce a consumat alcool, bărbatul a decis să meargă să se răzbune. A găsit-o pe femeie în momentul în care a ajuns acasă de la locul de muncă, la intrarea în scara de bloc. Având asupra sa un cuțit tip briceag a atacat-o pe aceasta, aplicându-i 1-2 lovituri de cuțit. Lama briceagului s-a rupt și un fragment de 5,5 centimetri i-a rămas acesteia înfipt în cap.

Salvată de un taximetrist

”Victima a încercat în extrem de scurtul timp avut la dispoziție să îl determine pe agresor să o lase în pace, cerându-i, inclusiv în timp ce atacul era în desfășurare, să o lase în pace de dragul fetiței lor și apărându-se de lovituri cu mâinile. Inculpatul a doborât victima la pământ, a lovit-o și a călcat-o intenționat pe față de mai multe ori cu piciorul, pe lângă loviturile cu sticla de bere și de cuțit în cap, deși victima a menționat fetița minoră inculpatului, chiar și în timp ce acesta o lovea, în scopul cruțării vieții sale. Inculpatul a replicat în schimb «acum nu mai contează fata» continuându-și agresiunea”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Femeia a scăpat după ce taximetristul cu care venise acasă a observat atacul și a intervenit. Agresorul a fost descoperit la locuința părinților săi, plin de sânge. Femeia a fost transportată la spital și operată de urgență. Bărbatul a recunoscut faptele abia în instanța de judecată, pentru a beneficia de reducerea pedepsei. Din arest, a vorbit la telefon cu tatăl femeii căruia i-a transmis că ”îi va ucide pe toți” când va scăpa de închisoare.

Acesta va avea interdicție să se apropie de fosta sa soție la o distanţă mai mică de 50 de metri şi de a comunica cu aceasta (cu excepţia comunicărilor care țin strict de exercitarea în comun a autorității părintești asupra fiicei minore) pe o durată de 3 ani, de la momentul încheierii executării pedepsei. Femeia a solicitat expres să fie înştiinţată cu privire la eliberarea în orice mod sau evadarea condamnatului.

SURSA