Felicitare hilară de Crăciun Red Bull cu mesaj către Ferrari, Mercedes și FIA

Red Bull Racing a afișat pe rețelele de socializare o felicitare de Crăciun cu mesaje foarte directe către rivalii săi Mercedes și Ferrari, dar și către FIA, asta după sancțiunea impusă echipei Milton Keynes pentru depășirea limitei de cheltuieli din 2021.

Foto: Echipa Red Bull

În cartonașul afișat pe rețelele de socializare ale echipei Red Bull, se observă un Moș Crăciun purtând un curcan spunând: „curcanul ar putea să ne fi depășit bugetul”, asta într-o referire clară la sancțiunea primită de echipa la care concurează Sergio „Checo”. Pérez pentru că a depășit cu aproape două milioane de dolari cheltuielile sezonului precedent din cauza cheltuielilor de catering.

În imagine îi puteți vedea pe Christian Horner, Helmut Marko și Adrian Newey , în timp ce Max Verstappen este așezat, lângă trofeul său de campion, precum și pe Sergio Pérez . Alături se află bradul cu o figură a lui Daniel Ricciardo în vârf ca înger, precum și decorațiuni care amintesc de sezon, precum cele 759 de puncte din campionatul constructorilor și cele 17 victorii.

Dar mesajele nu s-au terminat aici pentru că lângă cei doi șoferi se află o cutie cu legenda „jucării nedorite” unde se remarcă mașinile Ferrari și Mercedes, precum și cartea de strategie din casa Maranello.

O ultimă cutie care simulează o mașină cu telecomandă cu RB18 ies în evidență la sfârșit cu legendele „zero porpoising” și „lovely simple strategy”. Acestea fac referire la faptul că mașina Red Bull a fost proiectată ideal, fără problema „țopăielii” cu care s-au confruntat majoritatea monoposturilor de pe grilă, precum și la faptul că Red Bull a dat-o în bară mult mai rar decât adversarii.

În imagine apare și Dietrich Mateschitz, fondatorul Red Bull, care s-a stins din viață în octombrie. Acesta era foarte apropiat de echipa de Formula 1.

Pe brad apare numărul victoriilor obținute de Red Bull în acest sezon, 17 (15 Verstappen, două Perez), plus numărul total de puncte al echipei, 759.

Red Bull Racing a dominat Formula 1 în 2022. Max Verstappen a câștigat detașat titlul la piloți, iar echipa austriacă s-a impus și la constructori, grație rezultatelor înregistrate de Verstappen și Sergio Perez.

Scuderia Ferrari, principala rivală din 2022, nu a putut ține pasul cu Red Bull pe parcursul sezonului. A început anul excelent, dar l-a încheiat în genunchi, fiind de multe ori victima propriilor decizii, în special celor legate de strategia din curse.

SURSA