Evaziune fiscală uriașă din închiriat șezlonguri. Patronul beach-barului nu a declarat venituri de peste 640.000 de lei

83 citiri

Evaziune fiscală uriașă din închiriat șezlonguri. Patronul beach-barului nu a declarat venituri de peste 640.000 de lei

Un constănțean care închiria șezlonguri s-a sustras de la plata taxelor și impozitelor FOTO Pexels

Cinci percheziţii au fost făcute de poliţiştii constănţeni într-un dosar de evaziune fiscale, iar un bărbat este suspectat că a obţinut venituri de peste 643.000 de lei pe care nu le-a declarat din activităţi desfăşurate la beach bar şi din închiriere şezlonguri.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au transmis sâmbătă, că poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au făcut vineri, cinci percheziţii domiciliare într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

“Percheziţiile au avut loc în municipiile Constanţa şi Bucureşti, precum şi în oraşul Otopeni, judeţul Ilfov, la locuinţa unei persoane şi sediile şi punctele de lucru a trei societăţi comerciale pe care aceasta le administrează.

În urma probelor administrate în dosar a reieşit că, în perioada sezoanelor estivale 2019 şi 2020, persoana în cauză, un bărbat, de 47 de ani, în calitate de administrator al societăţilor comerciale respective, ar fi desfăşurat activităţi comerciale în regim de beach bar, precum şi de închiriere de şezlonguri”, au precizat poliţiştii.

Aceştia au adăugat că în urma activităţilor desfăşurate bărbatul respectiv ar fi obţinut venituri de aproximativ 643.000 de lei, pe care nu le-ar fi înregistrat în contabilitate şi nu le-ar fi evidenţiat în documente legale, urmărind sustragerea de la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului prin neachitarea impozitului pe profit şi T.V.A.

“În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente financiar-contabile, precum şi alte înscrisuri cu valoare probatorie. Prejudiciul este în curs de stabilire”, a menţionat sursa citată.

SURSA