Este posibil sau nu, să renască giganții Pământului?

663 citiri

O echipă internațională de oameni de știință din Peninsula iberică a făcut o descoperire extraordinară în nord-estul Spaniei: 30 de ouă de dinozaur uriaș. Cercetătorii le-au găsit într-un cuib fosilizat, într-o rocă de două tone.

Experții consideră că în interiorul bolovanului s-ar mai putea afla încă 70 de ouă, ascunse adânc, ale unui titanozaur, un patruped gigantic cu gâtul lung, care a trăit până la dispariția acestor animale de la sfârșitul perioadei Cretacice, acum 66 de milioane de ani, potrivit Newsweek.

Echipa internațională de paleontologi a fost condusă de Grupul Aragosaurus – IUCA al Universității din Zaragosa, Spania, în colaborare cu Universitatea Nova din Lisabona, Portugalia.

Cercetătorii sunt înspăimântați de inteligența artificială: Amenințarea teribilă la adresa omenirii aproape de punctul critic VIDEO

Miguel Moereno-Azanz, Carmen Nunez-Lahuerta și Eduardo Puertolas conduc proiectul la care lucrează 25 de experți și studenți din instituții spaniole, portugheze și germane. Moreno-Azanza a declarat că două cuiburi au fost excavate și aproximativ 30 de ouă au fost descoperite în stâncă.

”Obiectivul principal al campaniei din 2021 a fost extragerea unui cuib mare, care conține cel puțin 12 ouă, care au fost ascunse într-un bloc de piatră, cu o greutate de peste două tone”, a spus paleontologul.

Un copil genial uimește lumea: ”Sunt de pe Marte, am renăscut pe Pământ să salvez omenirea de Apocalipsă” VIDEO

Un studiu al oamenilor de știință de la Universitatea de Stat Florida din Tallahassee arată că ouăle de dinozaur eclozau între 3 și 6 luni, însă apariția unor noi tiranozauri din fosilele descoperite în Spania, este fără îndoială doar un scenariu de film SF.

SURSA