Două femei au fost la cumpărături cu bancnote false de 100 de lei. Cum au fost descoperite

203 citiri

Două femei din Bucureşti au fost reţinute de poliţişti, după ce au cumpărat de la mai multe magazine din Dâmboviţa diverse produse cu bani falşi.

„La data de 5 octombrie a.c., bănuitele ar fi achiziţionat diverse produse alimentare de pe raza localităţilor Băleni şi Bâldana, contravaloarea bunurilor fiind achitată cu bancnote falsificate, în cupiură de 100 de lei. Ulterior, la data de 7 octombrie a.c., poliţiştii de la structura de combatere a criminalităţii organizate, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, au depistat cele două tinere în municipiul Târgovişte, în timp ce s-ar fi deplasat cu un autoturism. În urma controlului efectuat, poliţiştii au descoperit o altă bancnotă din cupiură de 100 de lei, precum şi alte produse alimentare şi de igienă, existând suspiciunea punerii în circulaţie şi a altor bancnote contrafăcute”, precizează sursa citată.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti, s-a stabilit că cele două femei ar fi intrat în posesia a 50 de bancnote contrafăcute pe care, în perioada 4-7 octombrie, le-ar fi pus în circulaţie pe raza judeţelor Dâmboviţa, Prahova, Ilfov şi Giurgiu.

Cele două femei, de 23 şi 24 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul zilei de duminică să fie prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Ele sunt cercetate pentru punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

SURSA