Donald Trump a strâns 7,1 milioane de dolari după publicarea fotografiei judiciare

Echipa de campanie a lui Donald Trump a anunţat duminică ca a strâns fonduri în valoare de 7,1 milioane de dolari după publicarea, joi, a fotografiei judiciare a fostului preşedinte republican, făcută în timpul scurtei sale şederi într-o închisoare din statul Georgia, relatează AFP, citată de Agerpres.

Prima fotografie judiciară a unui fost preşedinte american. FOTO AFP

Prima fotografie judiciară a unui fost preşedinte american. FOTO AFP

În instantaneul istoric realizat într-o închisoare din Atlanta, Donald Trump apare cu faţa posomorâtă, sprâncenele încruntate şi privirea sfidătoare. Este prima fotografie judiciară a unui fost preşedinte american.

Trump a fost inculpat pentru presupusa încercare de a modifica în favoarea sa rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 din Georgia, câştigate în acest stat cheie de actualul preşedinte democrat Joe Biden.

Apelul lansat de „Trump 2024″

Ulterior publicării fotografiei, echipa de campanie „Trump 2024″ a lansat un apel la fiecare „patriot” american, afirmând într-un comunicat că „statul din umbră încearcă să facă din preşedintele Trump inamicul public numărul unu pentru îndrăzneala sa de a contesta clasa conducătoare coruptă de la Washington„.

Steven Cheung, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Donald Trump, a confirmat duminică pentru AFP că „au fost strânse aproape 20 de milioane de dolari în ultimele trei săptămâni, ceea ce coincide cu inculparea de la Washington şi cu fotografia judiciară din Atlanta”.

„7,1 milioane de dolari (strânşi) de joi. 4,18 milioane de dolari chiar ieri”, sâmbătă, în cea mai mare strângere de fonduri „într-o singură zi de campanie”, a mai spus Steven Cheung.

Democraţii au folosit şi ei fotografia lui Donald Trump, sugerând că nimeni nu este mai presus de lege.

SURSA