Descoperire neobișnuită după 78 de ani VIDEO

219 citiri

În căutarea eroilor pierduți în istorie, o echipă de veterani ai militarilor americani și arheologi a făcut o descoperire impresionantă la Sciacca, în Sicilia. Experții au găsit relicvele unui bombardier B-25 al Statelor Unite, doborât în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, împreună cu posibilele rămășite umane ale echipajului.

Avionul american tip B-25 Mitchell a fost doborât pe 10 iulie 1943 de către armata naziștilor condusă de Adolf Hitler, odată cu lansarea invaziei din Sicilia, Italia, misiunea cu numele de cod Operațiunea Husky, potrivit Daily Mail.

La fața locului au fost găsite și posibilele rămășite umane, care ar putea duce la identificarea aviatorilor care făceau parte din echipajul bombardierului B-25, ale căror cadavre nu au fost găsite niciodată.

Fără îndoială, ”nu se va ști cu siguranță dacă rămășițele umane descoperite sunt cu adevărat ale aviatorilor americani, până când cercetătorii criminaliști nu vor examina în detaliu ceea ce s-a găsit”, anunță Pentagon-ul.

Bombardierul B-25 a fost descoperit în urma săpăturilor efectuate în apropiere de localitatea Sciacca, aflată pe coasta de sud-vest a Siciliei, Italia, loc care a fost identificat ca posibil loc de prăbușire al avionului, în 2017.

În seara zilei de 9 iulie 1943, Statele Unite și Marea Britanie, care conduceau puterile aliate, au lansat invazia în Sicilia, în Operațiunea Husky. Acțiunea militară a însemnat un asalt masiv al trupelor aliate pe țărmurile sudice ale Siciliei, care a durat 37 de zile, până pe 17 august.

Descoperire extraordinară în Spania, pe fundul oceanului: Templul antic al lui Hercule pierdut de 2.900 de ani VIDEO

Atacul a implicat peste 3.000 de nave, 150.000 de trupe terestre și peste 4.000 de avioane. Acestor forțe li s-au opus două divizii germane, dar armata lui Hitler a început retragerea din zonă, în noaptea de 11 august 1943.

Bombardierul B-26 Mitchell american, cu un echipaj de 6 aviatori, a fost una dintre cele 52 de pierderi aeriene în regiune, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Atunci, un membru al echipajului a fost găsit imediat și a fost îngropat în cimitirul orașului, dar ceilalți cinci militari au rămas dați dispăruți.

Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO

SURSA