101 citiri

Depozitarea și transportul corect al mărfurilor fac parte dintr-o afacere în sine și nu mai sunt considerate subsidiare ale altor afaceri. Avântul pe care astăzi l-a cunoscut această industrie a făcut tot mai multe persoane să investească în domeniu, pentru o proprie afacere. Dacă te-ai decis să te îndrepți către domeniul transporturilor de mărfuri, descoperă câteva metode care să te ajute să o faci eficient.

Întocmește de la început lista prețurilor

Încă de la început, este important să ai o listă fixă cu prețurile aferente serviciilor de transport pe care le oferi. Astfel, îți oferă siguranță în bunul mers al lucrurilor, cât și o transparență exactă a afacerii tale. Mai mult, o listă exactă a prețurilor te ajută și să stabilești anumite discounturi pe care să le faci la începutul afacerii.

Poți începe prin a oferi prețuri reduse pentru transportarea materialelor mari sau pe durate mai lungi, astfel încât să atragi mai mulți clienți. De asemenea, te ajută și la o poziționare cu ecou în piață, prin diferențierea în fața competiției.

Efectuează o analiză de piață

Indiferent de piața pe care vrei să intri, înainte este indicat să ai o analiză de piață bine documentată. Prin felul acesta, îți cunoști potențialii clienți și știi cum vor interacționa la serviciile oferite. Vine și ca un plus pentru afacerea ta, cât și pentru condițiile pe care trebuie să le bifezi, indiferent dacă transporți intern sau extern, în ceea ce privește marfa.

Există anumite site-uri cu informații actualizate în timp real și normele de respectare, mai ales dacă te-ai decis să exporți mărfurile extern.

Verifică asigurările

Asigurările sunt de nelipsit în orice tip de afacere ai avea, iar în cazul celor de transport, este importantă una de răspundere a transportului în calitate de cărăuș. Un tip de asigurare cmr transport vine în ajutorul antreprenorilor care planifică transporturi de marfă. Deși este o asigurare facultativă, este recomandat să o ai pentru protecția mărfurilor transportate și a afacerii.

Asigurarea de transport poate face diferența în competiția cu alți transportatori, mai ales dacă mărfurile transportate au valoare mare. Cu ajutorul ei, se acoperă culpa transportatorului ca urmare a pierderii parțiale sau totale a mărfurilor sau avarierii mărfurilor.

Pentru a face acest document, trebuie să te asiguri că firma de asigurări este autorizată ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară).

Decide ce tipuri de servicii transporți

Chiar dacă serviciile de transport includ un spectru mai larg, este important ca businessul tău să se axeze doar pe anumite tipuri de servicii. Și mai important este să îți cunoști oferta până la cele mai mici detalii și să o calibrezi corespunzător la cererea din piață. Al doilea pas ar fi să analizezi cu atenție competiția, astfel încât să aduci valoare prin ceea ce oferi tu; important să fie diferit față de ceea ce este deja.

Avantajul de a te axa doar pe un anumit tip de servicii te va ajuta să îți fructifici afacerea și să transporți în parametri corect mărfurile. Vei avea clienți fericiți de serviciile alese, iar afacerea prosperă.

Alege calitatea

Alege întotdeauna calitatea pentru afacerea ta, chiar și când este la început și bugetul nu este atât de mare. Nu doar că reprezintă o cărămidă de bază pentru profitabilitate în viitor, dar te diferențiază în fața competiției. Ce poți face în acest sens:

  • să investești în mașini de transport de calitate;
  • să întreții vehiculele la perioade regulate;
  • să angajezi șoferi calificați;
  • să respecți întotdeauna cererile de transport (termenele de livrare).

Pașii de mai sus sunt elementele de bază a unui business ce se axează pe transportul mărfurilor. Dacă îți dorești să devii antreprenor în acest domeniu, analizează-i și alege principii sănătoase pentru afacerea ta.

SURSA