144 citiri

Războiul din Ucraina declanșat de Vladimir Putin în urmă cu un an de zile a trecut într-o fază de uzură, iar sfârșitul conflictului rămâne unul imprevizibil. Generalul Richard Dannat, fostul șef de Stat Major al Marii Britanii susține că Ucraina poate doborî regimul în prăbușire al lui Putin, iar cu sprijinul occidental, Kievul are ocazia să distrugă definitiv moralul armatei ruse.

Încercarea lui Vladimir Putin de a eradica Ucraina ca țară suverană a eșuat în primele două luni – dar asta nu l-a descurajat să continue războiul. Între timp, președintele Zelenski rămâne hotărât să se asigure că Ucraina este mândră și independentă și îmbrățișează un viitor democratic, potrivit Telegraph.

Generalul Richard Dannat susține că aceste obiective strategice ireconciliabile exclud posibilitatea încheierii negociate a acestui conflict. Se va rezolva pe câmpul de luptă unde nu există niciun compromis.

Lovitura devastatoare fără precedent primită de Ucraina de la Putin: Impactul real al invaziei Rusiei a ieșit la iveală

O victorie totală a Rusiei, din fericire, pare acum practic imposibilă. Atacul militar vicios asupra Kievului din februarie și martie anul trecut a eșuat, deoarece forțele armate ruse au făcut aproape toate greșelile posibile în lexicul războiului modern.

Cei mai mulți observatori sinceri ar trebui să recunoască că acest eșec i-a luat prin surprindere pe aproape toată lumea. Într-adevăr, nu a fost ridicol să ne așteptăm ca Putin să câștige.

Erau toate șansele ca țara care a trimis primul om în spațiu, deținea cel mai mare stoc de arme nucleare din lume, dezvoltase un tanc de luptă principal de a patra generație și avea un set profesionist de forțe armate să prevaleze împotriva unui stat în curs de dezvoltare. cu o istorie de corupție, o identitate politică nesigură și condus de un comedian devenit politician.

Dar aici s-a prăbușit orgoliul lui Putin pe stânca unei conduceri surprinzător de puternice a lui Zelenski, o populație mândră ucraineană și o voință de fier de a predomina.

Coșmarul lui Putin devine realitate: Prima țară din lume care îi livrează o super armă Ucrainei, ce poate învinge Rusia VIDEO

În acel moment, ucrainenii trebuie să lanseze contraofensiva concertată pentru care au cerut arme moderne occidentale, în special tancuri de luptă principale, vehicule blindate de luptă de infanterie și artilerie autopropulsată, împreună cu cantitățile copioase de muniție. necesare pentru a asigura succesul pe câmpul de luptă.

Pentru ca o armată să piardă un război, nu trebuie să fie învinsă în detaliu de-a lungul câmpului de luptă, dar odată ce voința soldaților săi de a continua să lupte a fost spulberată, acea armată a pierdut.

Acesta este efectul devastator pe care țările occidentale trebuie să-l permită forțelor armate ucrainene să-l realizeze în acest an. Premiul este prăbușirea armatei ruse, schimbarea probabilă a conducerii la Kremlin și retragerea forțelor ruse din estul Ucrainei și Crimeea.

SURSA