233 citiri

Trupele ruse au continuat să „terorizeze” civilii din Ucraina, potrivit guvernatorilor ucraineni, în ciuda presupusului armistiţiu de 36 de ore de la Kremlin pentru Crăciunul ortodox pe rit vechi.

Au fost raportate atacuri în cel puţin şapte regiuni din estul şi sudul Ucrainei în ultimele 24 de ore, care au cauzat moartea a cel puţin trei persoane şi au rănit 14, relatează Kyiv Independent.

Trupele ruse au bombardat vineri de 39 de ori regiunea de sud Herson. Clădirile rezidenţiale şi o clădire a unei staţii de pompieri au fost atacate în oraşul eliberat Herson, a declarat, sâmbătă, pe Telegram, guvernatorul Yaroslav Ianuşevici. „Şapte civili au fost răniţi vineri în părţile eliberate ale regiunii Herson”, a adăugat el.

În regiunea de est Doneţk, guvernatorul Pavlo Kyrylenko a declarat vineri că doi civili au fost ucişi în Bahmut şi în oraşul din apropiere Krasna Hora. Alţi şapte au fost răniţi, a precizat el.

Guvernatorul Harkovului, Oleh Syniehubov, a spus că trupele ruse „terorizează” civilii din regiunea de nord-est. Nu au fost raportate victime, dar clădirile rezidenţiale şi comerciale au continuat să fie sub foc în timpul presupusei perioade de încetare a focului.

SURSA