CTP: Atitudinea Austriei este o adevărată „lovitură de stat împotriva Uniunii Europene”

Într-o postare pe contul său de Facebook, ziaristul Cristian Tudor Popescu afirmă că atitudinea Austriei cu privire la accederea României în spațiul Schegen reprezintă o adevărată „lovitură de stat împotriva Uniunii Europene”.

Cristian Tudor Popescu. Foto: Facebook

Cristian Tudor Popescu. Foto: Facebook

Ce fac acum cancelarul Nehammer și partidul său înseamnă, peste jignirea și desconsiderarea României, o lovitură de stat împotriva Uniunii Europene, statul fiind Austria, ” arată Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul român a asemănat comportamentul premierului austriac Nehammer cu acela al unui „Sturmbannführer SS, care, cu o privire sticloasă, mitraliind cu minciuni și absurdități încremenitoare, calcă România în picioare”. El consideră că situația creată „este un mesaj de susținere pentru neonaziștii Reichsbürger. Care tocmai au încercat o lovitură de stat cu asasinate plănuite și ocuparea Parlamentului în Germania. Și pentru întreaga extremă dreaptă xenofobă, anti UE, antidemocrație, pro Putin din Europa. Și un omagiu adus lui Jörg Haider, nazistul care, în urmă cu câțiva ani, a ajuns cu partidul său la guvernare, Austria suportând sancțiuni UE pentru asta.  Să ne amintim că Hitler a fost austriac?”.

Consecințele pentru unitatea europeană încep deja să apară, atrage atenția jurnalistul român. „Bulgaria anunță că, dacă nu va fi primită, va boicota toate hotărârile pe care UE le va lua de acum înainte în problema migranților…”.

SURSA