”Copiii nu trebuie luaţi ostatici, contravine legilor adoptate la nivel mondial şi este împotriva religiei”

334 citiri

Ambasadorul Israelului la marșul de solidaritate din București: ”Copiii nu trebuie luaţi ostatici, contravine legilor adoptate la nivel mondial şi este împotriva religiei”

Ambasadorul Israelului în România FOTO / Știrile TVR

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a condamnat, duminică, la o manifestaţie de solidaritate cu cetăţenii israelieni ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza, „actul criminal, atroce şi imoral” de răpire a celor 38 de copii care au fost luaţi din casele lor, în zorii zilei de 7 octombrie.

„Suntem toţi aici astăzi pentru a ne arăta solidaritatea cu copiii. Hamas, o organizaţie teroristă, a luat mai mult de 240 de ostatici, printre care şi 38 de copii, un lucru inimaginabil (…). Nu vom rămâne tăcuţi în faţa răpirii a 38 de băieţi şi fete, ţinuţi ostatici de Hamas în Gaza, încă din 7 octombrie. Condamnăm actul criminal, atroce şi imoral de răpire a băieţilor şi a fetelor, a bebeluşilor şi a copiilor mici, care au fost luaţi din casele şi din paturile lor, în zorii zilei de 7 octombrie. De atunci, drumul lor a fost în întuneric. Nicio organizaţie, nici măcar Crucea Roşie, nu a oferit informaţii semnificative despre ei. Ne gândim la acei copii răpiţi. Ni-i imaginăm în întuneric, tremurând, plângând speriaţi. Unii dintre ei nici măcar nu înţeleg ce se s-a întâmplat cu ei, de ce mama lor nu este acolo. Cine-i va înfăşa acum, cine îi va mângâia?”, a afirmat Reuven Azar, la manifestaţia organizată de Ambasada Israelului, în faţa Bibliotecii Centrale Universitare.

Diplomatul israelian a adăugat că, prin acest act, a fost „încălcat şi abrogat” un acord umanitar fundamental şi a făcut un apel la răpitori să elibereze imediat copiii

„În dimineaţa zilei de 7 octombrie, un acord umanitar fundamental a fost încălcat şi abrogat. Copiii nu trebuie luaţi ostatici, contravine legilor şi convenţiilor adoptate la nivel mondial şi este împotriva religiei şi a credinţei. Acesta este un precedent teribil, care ne conduce către o lume distorsionată şi crudă. Pentru a ne restabili încrederea că lumea poate fi un loc bun şi sigur, trebuie să luptăm şi trebuie să învingem. Avem dreptul să trăim o viaţă în siguranţă. Aduceţi copiii răpiţi înapoi, la casele lor, acasă, în Israel, acum! Sperăm şi ne rugăm ca lumea să fie un loc sigur pentru toţi copiii de pretutindeni”, a mai spus ambasadorul Reuven Azar.

La eveniment au participat zeci de oameni care purtau pancarte în care îşi exprimau solidaritatea cu cetăţenii israelieni ţinuţi ostatici şi fluturau steagurile Israelului şi României.

Totodată, pe soclul statuii Regelui Carol I au fost aşezaţi ursuleţi de pluş şi au fost afişate fotografii cu copiii luaţi ostatici.

La finalul evenimentului, numeroase baloane s-au înălţat în memoria victimelor atacului terorist din 7 octombrie. A

SURSA