365 citiri

Miliardarul american Thomas H. Lee, considerat un pionier al investițiilor de capital privat, a murit la vârsta de 78 de ani, a anunțat familia sa într-un comunicat, fără a preciza cauza decesului.

New York Post, citând surse din cadrul poliției, a relatat că Lee a fost descoperit mort joi dimineață în biroul său de pe Fifth Avenue din Manhattan, sediul firmei sale de investiții, în urma unei răni autoprovocate prin împușcare. Potrivit Post, el a fost găsit după ce poliția a fost sesizată printr-un apel de urgență.

Reuters nu a putut confirma cauza decesului. Departamentul de poliție din New York a declarat că personalul serviciului medical de urgență care a răspuns la un apel la 911 pe Fifth Avenue în jurul acelei ore a găsit un „bărbat care a fost declarat mort la fața locului”.

Poliția nu a oferit alte detalii și a precizat că legiștii vor stabili cauza și modul în care a survenit decesul.

„Familia este extrem de întristată de moartea lui Tom. Inimile noastre sunt frânte. Cerem ca intimitatea noastră să fie respectată și să ni se permită să plângem”, a transmis familia lui Lee.

Lee a fost fondator și președinte al Lee Equity, pe care a înființat-o în 2006, iar anterior a fost președinte și CEO al Thomas H. Lee Partners, pe care a fondat-o în 1974, potrivit unei declarații biografice publicate de familia sa.

În ultimii 46 de ani, Lee a fost implicat în investiții de capital în valoare de peste 15 miliarde de dolari prin sute de tranzacții, inclusiv achiziția și vânzarea ulterioară a unor mărci precum Snapple Beverages și Warner Music.

De asemenea, a fost cunoscut ca filantrop și membru în consiliile de administrație ale multor organizații, printre care Lincoln Center, Muzeul de Artă Modernă, Universitatea Brandeis, Universitatea Harvard și Muzeul Patrimoniului Evreiesc.

SURSA