CFR Cluj a fost eliminată din Europa Conference League la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Lazio Roma, 0-0, joi seara, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în manşa secundă a play-off-ului pentru optimile de finală.

După 0-1 pe Stadio Olimpico, echipa din Gruia a făcut un joc bun la Cluj-Napoca, dar a pus rareori în pericol poarta lui Lazio, neavând niciun şut pe spaţiul porţii.

Lazio a fost echipa care a avut o posesie superioară şi şi-a creat prima oportunitate din acest meci, în min. 11, un contraatac supranumeric, dar jucătorii antrenaţi de Maurizio Sarri nu s-au sincronizat la finalizare.

Oaspeţii au trecut pe lângă gol în min. 17, când Scuffet a respins mingea reluată de Luis Alberto la colţul scurt, cu capul, din centrarea lui Lazzari.

Campioana României a avut prima şansă de gol în min. 21, când kosovarul Krasniqi a şutat pe lângă poartă din careu, după o minge pierdută de Casale, o ocazie uriașă care putea întoarce soarta calificării.

Lazio a mai avut o ocazie în min. 28, când Basic a reluat alături din centrul careului la centrarea lui Felipe Anderson.

CFR şi-a încercat şansa şi de la distanţă, dar şutul croatului Muhar a fost deviat puţin pe lângă ţintă de fundaşul Gila (31).

În repriza secundă, Luis Alberto a executat periculos un corner la colţul scurt (53), dar Scuffet a fost atent şi a respins.

Krasniqi (54) a mai ratat o ocazie mare, fiind blocat în primă instanţă, iar apoi a tras pe lângă.

Apoi, Immobile (56) a fost blocat în careu de Burcă, iar Malele (61) a respins de pe linia porţii cornerul executat cu efect de Luis Alberto.

Lazio a ratat ocazii uriaşe de gol în min. 63, când providenţa a făcut ca scorul să rămâne ”alb”: Scuffet a respins şutul lui Casale, apoi reluările lui Vecino au fost blocate de Manea şi de portarul italian, după care uruguayanul a trimis pe lângă poartă din doar câţiva metri.

CFR a rămas în zece oameni, croatul Muhar primind al doilea cartonaş galben (77), dar clujenii au reuşit să îşi mai creeze o ocazie bună de gol: Braun a centrat în careu, însă Yeboah a reluat pe lângă poartă din 7 metri.

Italienii, care în ultima parte au acţionat mai mult pe contraatac, au mai avut o oportunitate prin Basic (90+2), care a şutat de la distanţă, mingea trecând razant cu transversala.

Meciul cu Lazio a fost cel cu numărul 100 pentru CFR Cluj în cupele europene.

FC CFR 1907 Cluj – Lazio Roma 0-0

Cluj-Napoca, Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”

Europa Conference League, play-off pentru optimi – retur

În tur: 0-1

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: 1. Simone Scuffet – 4. Cristian Manea (47. Christopher Braun, 84), 33. Denis Kolinger, 3. Andrei Burcă, 45. Mario Camora (căpitan) – 10. Ciprian Deac (28. Ovidiu Hoban, 78), 40. Lovro Cvek, 73. Karlo Muhar, 7. Ermal Krasniqi (11. Claudiu Petrila, 84) – 9. Cephas Malele (30. Daniel Bîrligea, 70), 32. Rangelo Janga (15. Emmanuel Yeboah, 84). Antrenor: Dan Petrescu.

Rezerve neutilizate: 23. Rareş Gal, 34. Cristian Bălgrădean – 25. Bogdan Ţîru, 37. Mihai Bordeianu, 82. Alin Fica.

Lazio: 1. Luis Maximiano – 29. Manuel Lazzari, 34. Mario Gila, 15. Nicolo Casale, 23. Elseid Hysaj – 10. Luis Alberto (32. Danilo Cataldi, 76), 5. Matias Vecino, 88. Toma Basic – 18. Luka Romero (11. Matteo Cancellieri, 66), 17. Ciro Immobile (căpitan), 7. Felipe Anderson. Antrenor: Maurizio Sarri.

Rezerve neutilizate: 52. Davide Renzetti, 94. Ivan Provedel – 3. Luca Pellegrini, 6. Marcos Antonio, 44. Romano Mussolini, 50. Marco Bertini, 51. Fabio Ruggeri, 77. Adam Marusic.

Arbitru: Felix Zwayer; arbitri asistenţi: Stefan Lupp, Marco Achmuller; al patrulea oficial: Sven Jablonski (toţi din Germania)

Arbitru video: Harm Osmers; arbitru asistent video: Katrin Rafalski (ambii din Germania)

Observatori pentru arbitri: Marian Ruzbarsky (Slovacia); Delegat UEFA: Robert Agnarsson (Islanda)

Cartonaşe galbene: Casale (14), Muhar (36, 77), Immobile (37), Deac (54), Cvek (59).

Cartonaş roşu: Muhar (77).

SURSA