Celebra baghetă franțuzească își schimbă rețeta. Modificarea ar fi benefică sănătății consumatorilor

87 citiri

Conținutul de sare ar celebrei baghete va fi redus FOTO Pixabay

Bagheta, emblemă a gastronomiei franceze, își va modifica rețeta de la 1 octombrie, a anunțat Confederația națională a panificației franceze, conform Le Figaro.

Astfel, de la 1 octombrie, „vor intra în vigoare noi cerințe, cu o nouă reducere a conținutului de sare al tuturor pâinilor”. Limita anterioară de 1,5 grame de sare la 100 de grame de pâine va fi redusă la 1,4 grame pentru pâinea obișnuită sau tradițională și la 1,3 grame pentru pâinile speciale, cum ar fi cele care conțin semințe. „Nivelul de sare depinde, de asemenea, de gradul de coacere și de mărimea pâinii”, adaugă organismul reprezentativ al industriei.

Scopul modificării este de a limita conținutul de sare din pâine pentru a îmbunătăți sănătatea francezilor.

„Pâinea, pilonul principal al alimentației noastre zilnice, contribuie încă în mod semnificativ la acest consum excesiv de sare, reprezentând aproximativ 20% din aportul nostru zilnic”, subliniază confederația. Prin urmare, s-a convenit cu Ministerul Agriculturii un plan de reducere voluntară a conținutului de sare din pâine.

„Am trecut de la 23 de grame la 18 grame pe kilogramul de făină și s-a făcut un mare efort, deoarece, conform ultimelor statistici, suntem în limite”, a explicat președintele confederației, Dominique Anract. În iulie anul trecut, 82,5% din pâinea obișnuită și tradițională se afla sub pragul de 1,5 grame de sare la suta de grame de pâine.

Întrucât acest angajament este voluntar, autoritățile vor efectua doar „controale statistice”, a explicat reprezentantul industriei.

„Nu este o schimbare uriașă […], în mod normal oamenii nu ar trebui să o simtă”, a declarat Dominique Anract. Greutatea sau culoarea nu ar trebui să se schimbe și nici prețul.

Eveniment Quarterly Report

SURSA