Cel puţin 9 morţi şi 40 de răniţi în explozia unui camion plin cu GPL, blocat sub un pod. Tragedia a avut loc în Africa de Sud VIDEO

23 citiri

Nouă persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite într-o explozie a unui camion cisternă plin cu GPL, care s-a blocat sub un pod situat în apropierea unui spital, la Boksburg, la aproximativ 40 de kilometri est de Johannesburg, anunţă sâmbătă, 24 decembrie, serviciile de urgenţă.

Camionul a rămas blocat, sâmbătă dimineaţa, sub un pod situat în apropierea unui spital şi unor locuinţe.

”Pompierii au intervenit, dar, din nefericire, camionul a explodat”, declară AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă din această zonă, William Ntladi.

Înregistrări video ale unor martori, puse în circulaţie pe reţelele de socializare, surprind explozia unei mingi uriaşe de foc sub pod.

Camionul-cisternă era prea înalt să treacă pe sub podul respectiv.

El era umplut cu 60.000 de litri de GPL, folosit la cuptoare şi la aragaz, care venea din sudul Africii de Sud, precizează purtătorul de cuvânt.

Şoferul camionului a fost rănit şi spitalizat, anunţă el.

Nouăsprezece dintre cei 40 de răniţi se aflau în stare gravă, alte 15 persoane au fost rănite grav dar se aflau într-o stare stabilă, iar şase pompieri au fost răniţi uşor, precizează el.

SURSA