Acasă Știri Cea mai caldă zi înregistrată vreodată în capitala economică a Italiei. Precedentul record de temperatură data din 2003
Cea mai caldă zi înregistrată vreodată în capitala economică a Italiei. Precedentul record de temperatură data din 2003

Cea mai caldă zi înregistrată vreodată în capitala economică a Italiei. Precedentul record de temperatură data din 2003

de Administrator

635 citiri

La Milano a fost înregistrată o temperatură medie de 33 grade Celsius, un nou record pentru măsurătorile din 1763. FOTO: CNN /captură video

Capitala economică a Italiei, Milano, a înregistrat miercuri, 23 august 2023, cea mai caldă zi din ultimii 260 de ani a anunţat Agenţia Regională a Protecţiei Mediului (ARPA), în timp ce întreaga peninsulă înfruntă un nou val de caniculă. Staţia meteorologică Brera de la Milano a înregistrat o temperatură medie de 33 grade Celsius – cea mai mare de la începutul înregistrărilor, în 1763.

Astfel, temperatura medie înregistrată pe 23 august la Milano a depășit-o cu 0,2 unități pe cea de 32,8 grade Celsius din 2003, considerată un record.

Capitala Lombardiei a înregistrat joi cea mai mică temperatură minimă la 24 de ore de la cea mai mare temperatură – 28,9 grade Celsius -, a anunţat vineri ARPA.

Versantul italian al Munţilor Alpi a înregistrat, la rândul său, temperaturi „intense şi anormale”, potrivit ARPA.

Valul de caniculă se află la sfârşit, iar în zilele următoare urmează aibă loc ploi puternice, avertizează agenţia.

Emisiile de gaze cu efect de seră favorizează valuri de căldură tot mai lungi şi mai intense, mai ales în Europa care, potrivit Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM), este continentul care se încălzeşte cel mai rapid.

Valurile de căldură sunt unele dintre cele mai ucigaşe fenomene naturale. În fiecare an, sute de mii de persoane mor din cauza căldurii excesive.

Temperaturi nocturne foarte mari sunt deosebit de periculoase pentru sănătate, deoarece corpul uman nu reuşeşte să se refacă după căldura la care este supus pe timpul zilei.

SURSA

Citește și ...

Lasă un comentariu