686 citiri
Tenul deshidratat nu este un tip anume de ten, precum cel uscat, gras sau mixt, ci reprezintă o condiție a pielii care se confruntă cu lipsa apei în straturile superioare ale țesutului.
Caracteristicile și cauzele tenului deshidratat
Există două tipuri de piele deshidratată, care se poate regăsi la oricine, chiar și la persoanele cu tenul gras: superficială și profundă.
În primul caz, pielea se deshidratează din cauza unor factori externi precum expunerea prelungită și neprotejată la soare sau folosirea anumitor produse care au ca efect uscarea pielii.
În cazul deshidratării profunde, persistente, cauzele sunt mai degrabă interne și au legătură cu tulburările metabolismului. Organismul nu reține suficient de bine apa astfel încât efectele apar la nivel de piele, creând un aspect nedorit. De asemenea, alte cauze care conduc către un ten deshidratat sunt fumatul excesiv sau insuficiența orelor de odihnă.
Riscul pe care-l aduce un ten deshidratat este îmbătrânirea prematură. Pielea își pierde elasticitatea și se descuamează ușor, creând linii fine sau adânci, în special la nivelul feței. Vestea bună este că există produse moderne pentru îngrijirea tenului care pot ameliora aceste simptome neplăcute.
Folosește cremele cu acid hialuronic
Ingredient renumit, des întâlnit în produsele de îngrijire, acidul hialuronic poate asigura rezultate grozave în cazul pielii uscate și deshidratate.
Principala sa proprietate este aceea de a absorbi un număr foarte mare de molecule de apă. Drept rezultat, poate asigura o foarte bună hidratare.
Și pielea grasă, cu tendință acneică, se poate deshidrata. În cazul său, este mult mai dificil să identifici un produs potrivit, deoarece anumite texturi pot contribui și mai mult la blocarea porilor și la formarea acneei.
Însă, acidul hialuronic nu este un compus gras și poate fi utilizat fără probleme și în cazul tenului cu tendință acneică.
Ceramidele
Ceramidele sunt compuși lipidici care pot asigura o hidratare intensă chiar și pielii predispuse la deshidratare. Aceste substanțe acționează prin prevenirea pierderii de apă din țesuturi, astfel contribuind la menținerea hidratării.
Drept rezultat, ceramidele au devenit alte ingrediente foarte des utilizate în produsele de îngrijire pentru piele uscată.
Acizii grași
Aceste substanțe pot stimula organismul să se mențină hidratat. Acizii grași reprezintă de fapt o sursă de energie, care contribuie la realizarea mai multor procese ce asigură buna funcționare a organismului. Printre aceste procese, se numără și hidratarea.
Glicerina și ingredientele derivate
Glicerina este un ingredient cunoscut pentru proprietățile sale de hidratare. Substanța face parte din categoria umectanților, ceea ce înseamnă că poate absorbi umiditatea din atmosferă și o poate menține în piele. Drept rezultat, este deseori utilizată în produsele pentru piele uscată și deshidratată, asigurând și o textură delicată și calmantă.
Vaselina
Când te gândești la vaselină, cel mai probabil o asociezi cu o substanță cu textură groasă și alunecoasă. Aceasta reprezintă un produs derivat din petrol, așadar îndeplinește cu succes această descriere.
Numeroase produse pentru piele deshidratată și uscată conțin vaselină, deoarece aceasta este hrănitoare, combate aspectul tern specific și oferă luminozitate. Totuși, substanța nu este absorbită de către piele, așa că aceasta asigură hidratarea de la exterior.